Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 200 persones ja s’han inscrit a l’11a Travessa Rubí-Montserrat La caminada organitzada pel Centre Excursionista de Rubí amb el suport de l’Ajuntament i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya tindrà lloc el proper diumenge 5 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Més de 200 persones ja s’han inscrit a l’11a Travessa Rubí-Montserrat

La caminada organitzada pel Centre Excursionista de Rubí amb el suport de l’Ajuntament i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya tindrà lloc el proper diumenge 5 de març

Els socis del CER i el regidor d’Esports, al que serà el punt de sortida de la Travessa (foto: Ajuntament de Rubí).
Els socis del CER i el regidor d’Esports, al que serà el punt de sortida de la Travessa (foto: Ajuntament de Rubí)

L’11a edició de la Travessa Rubí-Montserrat Memorial Pau Sánchez Rico, organitzada pel Centre Excursionista de Rubí (CER) amb el suport de l’Ajuntament i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), se celebrarà el proper diumenge 5 de març. Més de 200 persones ja s’han inscrit en aquesta activitat emblemàtica, que des de la passada edició forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència. “És un bon ritme d’inscripcions tenint en compte que hi ha molta gent que s’espera al final per apuntar-s’hi a causa de la climatologia”, ha explicat Jaume Serra Utge, soci del CER i responsable d’emergències de la Travessa.

El CER proposa un recorregut de 46 quilòmetres i més de 4.200 metres de desnivell acumulat entre Rubí i el monestir de Montserrat. La travessa passa per camins, corriols i paratges naturals i agrícoles, com ara la serra de l’Oleguera, la riera de Gaià, la riera de sant Jaume, Sant Pere Sacama, el coll de Bram, el coll de les Bruixes, l’estació de l’Aeri de Montserrat, Sant Jeroni i el propi monestir, sempre intentant trepitjar el mínim possible l’asfalt. És un itinerari de dificultat moderada ─amb alguns trams complexos per la pedra solta o els pendents pronunciats─ que es pot fer caminant o corrents.

Les persones participants sortiran des de la plaça del Doctor Guardiet. A les 6 h, iniciaran la marxa aquelles que la facin caminant i, a les 8 h, les que optin per fer-la corrents. Durant l’itinerari, hi haurà un seguit de punts de suport i de control on, a banda de rebre informació sobre l’activitat, els i les participants podran disposar d’avituallament.

El regidor d’Esports, Juan López Nuñez, ha agraït al Centre Excursionista de Rubí l’impuls d’una activitat que “fa més gran la ciutat. N’estem orgullosos. És una prova d’envergadura i sempre ha sortit molt bé, com segur que passarà també aquest any”.

La Travessa disposa d’un Pla d’autoprotecció, on es descriuen el conjunt de mesures per fer front a qualsevol possible situació d’emergència. L’organització disposarà dels mitjans d’autoprotecció i recursos sanitaris ─diplomats en Infermeria, tècnics en Emergències Sanitàries, ambulàncies SVI i suport de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil─ d’acord amb aquest Pla d’autoprotecció. El fet que des de l’any passat la Rubí-Montserrat formi part del circuit de caminades de resistència és la millor mostra de la bona organització que hi ha darrere d’aquest esdeveniment per part del Centre Excursionista de Rubí.

Ramon Puig, soci de l’entitat i cap de l’organització de la Travessa, ha destacat el paper essencial que juguen els col·laboradors del CER en la preparació de l’activitat: “En les setmanes prèvies, passen moltes hores a Montserrat marcant el recorregut. Si fos per ells, això seria una quimera”. L’entitat també ha agraït el suport de l’Ajuntament i del voluntariat de Protecció Civil.

Les inscripcions per participar a la Travessa Rubí-Montserrat seran obertes fins al 26 de febrer o fins a completar les 350 places disponibles. Totes les característiques i requisits de l’activitat es poden consultar al web del CER.

Objectius de Desenvolupament sostenible