Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 200 aturats rubinencs es beneficien dels cursos d’anglès subvencionats per l’Ajuntament L’acció, que ha superat totes les previsions de sol·licituds, era una de les novetats del Pla de mesures anticrisi 2014 https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/mes-de-200-aturats-rubinencs-es-beneficien-dels-cursos-d2019angles-subvencionats-per-l2019ajuntament/@@images/image/preview

Més de 200 aturats rubinencs es beneficien dels cursos d’anglès subvencionats per l’Ajuntament

L’acció, que ha superat totes les previsions de sol·licituds, era una de les novetats del Pla de mesures anticrisi 2014

El regidor Jaume Buscallà amb els representants dels centres d’idiomes col·laboradors.
El regidor Jaume Buscallà amb els representants dels centres d’idiomes col·laboradors

Un total de 212 aturats rubinencs s’estan beneficiant actualment dels cursos intensius d’anglès que subvenciona l’Ajuntament de Rubí dins el Pla de mesures anticrisi 2014. La iniciativa, que ha superat totes les expectatives inicials, ha estat possible gràcies a la col·laboració dels principals centres d’idiomes de la ciutat: British House, Centre de Llengües, Linguabank, Espai d’Idiomes i Hello International School.

Els cursos, de 50 hores de durada a raó de dues sessions setmanals, es van iniciar a l’octubre i finalitzaran al desembre. Pel que fa als nivells, han quedat determinats per les proves prèvies que van realitzar els sol·licitants. Així, del total de 18 grups que s’han format, quatre són del nivell Beginner, sis d’Elementary – A1, quatre de Pre-intermediate – A2, tres d’Intermediate – B1 i un d’Upper intermediate – B2.

Quant a la distribució d’alumnes, 79 estan cursant la formació a British House, 37 a Espai d’Idiomes, 36 a Linguabank, 36 més a Centre de Llengües i 24 a Hello International School.

L’Ajuntament destina 70.800 euros a subvencionar aquests cursos intensius d’anglès, que tenen un cost real per alumne de 400 euros. Gràcies a l’aportació municipal, els beneficiaris només han hagut d’abonar 20 euros en concepte de material didàctic.

Una acció innovadora
Aquest programa d’ajuts impulsat per l’Ajuntament s’adreçava a persones empadronades a Rubí d’entre 18 i 65 anys, i que estiguessin inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació.

Amb aquest acció, que es posava en marxa per primer cop, l’Ajuntament ha volgut incrementar el nivell competencial d’idiomes de la població de Rubí amb l’objectiu últim de millorar l’ocupabilitat, així com generar mercat per als centres d’idiomes de la ciutat en un moment difícil com a conseqüència de la crisi econòmica.