Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 200 activitats conformen el programa de la Festa Major de Rubí 2015 Entre els noms destacats de la festa, que tindrà lloc entre el 26 i el 29 de juny, figuren Els Pets, Kiko Veneno, Pepet i Marieta i Pedro Guerra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Més de 200 activitats conformen el programa de la Festa Major de Rubí 2015

Entre els noms destacats de la festa, que tindrà lloc entre el 26 i el 29 de juny, figuren Els Pets, Kiko Veneno, Pepet i Marieta i Pedro Guerra

La Baixada d'andròmines de l'any passat (foto: Localpres).
La Baixada d'andròmines de l'any passat (foto: Localpres)

Rubí viurà entre el 26 i el 29 de juny una Festa Major plena d’activitats per a tots els públics. La programació dissenyada pel Servei de Cultura inclou més de 200 propostes, moltes d’elles a càrrec de les entitats locals, evidenciant un cop més la vitalitat del teixit associatiu rubinenc.

La Festa Major arrencarà el dia 26 al vespre amb el tradicional seguici i el pregó d’Antònia Montmany, la primera bibliotecària de Rubí, que es dirigirà als rubinencs i rubinenques des del balcó de l’Ajuntament.

Dins l’extensa programació, destaquen un cop més els concerts previstos tant a l’Escardívol com a l’amfiteatre del parc del Castell. Pel primer espai, on es concentren cada any les actuacions més multitudinàries, passaran Kiko Veneno, Els Pets i Pepet i Marieta (27 de juny), i Manel Fuentes & The Spring’s Team i Hotel Cochambre (28 de juny). L’Escardívol també serà l’escenari el 26 de juny de la Nit de grups locals (Barrakuda Festival), enguany amb la participació de Seis Pájaros de un Tiro, Soak in the Bleach, The Gramophone Allstars i M.A.D.

Pel que fa a l’amfiteatre del parc del Castell, acollirà el 26 de juny l’espectacle inaugural, que en aquesta ocasió anirà a càrrec del cantautor canari Pedro Guerra. En aquest mateix espai també tindrà lloc el 27 de juny el concert de l’Obrador Coral de Rubí, titulat Broadway a la fresca, i la tradicional actuació de l’Esbart Dansaire de Rubí, que es farà el 28 de juny sota el títol Danses d’ahir, danses de sempre. Totes les activitats programades en aquest escenari són de pagament i les entrades es poden adquirir a partir d’aquest dijous al Punt d’Informació de la Festa Major o, en el cas del concert de Pedro Guerra, també a través del web de Ticketea.

Entre els noms destacats de la festivitat de Sant Pere també està el de l’humorista Leo Harlem, que oferirà el seu espectacle #Trendingtronching el 28 de juny al Teatre Municipal La Sala. Els tiquets per aquesta actuació ja es poden adquirir a Ticketea i a la taquilla del teatre els divendres de 18 a 21 h, i a partir d’aquest dijous al Punt d’Informació.

Novetats
Una de les principals novetats de la Festa Major 2015 és el canvi d’emplaçament de la Ballada de Gitanes al Carrer que, després de vuit anys celebrant-se a la Rambla del Ferrocarril, es trasllada a l’Escardívol amb l’objectiu de guanyar més espai per als dansaires i sobretot per al públic.

També destaquen entre les novetats d’aquesta festa la recuperació de les Jornades de Jazz de Rubí, que passaran a celebrar-se a l’Ateneu Municipal; així com la incorporació a la programació de l’Espai 14/13, que acollirà la 1a edició del Campionat Internacional de Capoeira.

Pel que fa als espectacles i activitats infantils, enguany es repartiran entre la Rambla del Ferrocarril, la plaça Catalunya i la plaça del Doctor Guardiet, abastant així més espais i moments de la festa.

A més, es reforçarà el protagonisme del Celler, on s’ha programat música, circ, dansa contemporània i espectacles infantils a càrrec de diverses companyies de prestigi.

Una altra novetat d’aquesta edició és l’activitat #CapturaRubí a l’Instagram, que convidarà la ciutadania a prendre imatges de la Festa Major i compartir-les amb les etiquetes #CapturaRubi i #FMRubi2015.

Els grans clàssics de la Festa Major
Més enllà d’aquestes novetats, la Festa Major 2015 inclourà totes aquelles activitats ja clàssiques que la defineixen any rere any. Així, la ciutadania podrà gaudir un cop més del Mercat de Festa Major Un passeig per la història, que obrirà cada dia a l’illa de vianants; d’activitats desenfadades com l’11a Baixada d’andròmines (27 de juny), organitzada pel Agrupament Escolta Guspira, el Torneig d’estirada de corda (28 de juny), a càrrec d’Òmnium Cultural; o el 7è Triangular de Bàsquet (27 de juny), que enfrontarà veterans del CEB Sant Jordi, polítics locals i periodistes; o de tradicions com la Trobada de Peres, Paus, Petres i Paules (29 de juny).

La cultura popular i tradicional catalana serà un dels grans pilars de la Festa Major gràcies al paper actiu de les entitats locals. Més enllà del seguici del primer dia, que enguany commemorarà el 25è aniversari dels Diables de la Riera i que també retrà homenatge a Pau Sánchez, no hi faltaran la Diada Castellera (27 de juny), els correfocs a càrrec de les tres colles de diables (27 i 28 de juny), la Ballada de Gitanes al Carrer i l’espectacle de l’Esbart ja mencionats, la 22a Trobada de Gegants i Capgrossos de Sant Pere (27 juny), el 30è Concurs de Colles Sardanistes de Catalunya (27 de juny) o el Concert de sardanes i música per a cobla (29 juny), entre d’altres.

Tampoc faltaran en aquesta edició les activitats organitzades per les cases regionals: els integrants de la Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas de Rubí (CECAR) han programat el seu espectacle el 27 de juny, mentre que el Centro Aragonés de Rubí, la Irmandade Galega i la Unión Extremeña de Rubí pujaran a l’escenari el dia 28.

El programa de la Festa Major també inclou altres activitats que, tot i tenir menys recorregut històric, han arribat amb la voluntat de quedar-se. És el cas de la celebració de la Setmana Europea de l’Energia, que inclourà diverses activitats al llarg del 27 de juny.

Entre els clàssics de la Festa Major, cal mencionar també el Piromusical, que s’encarregarà de posar el punt final a la celebració el 29 de juny a la nit.

App de Festa Major
Per segon any consecutiu, la ciutadania podrà consultar tota la informació sobre la Festa Major de Rubí des de qualsevol dispositiu mòbil gràcies a la nova aplicació de l’Ajuntament de Rubí. Aquesta app ja es pot descarregar de forma gratuïta des de Google Play ─per a sistemes Android─ i properament també des de l’App Store ─per a sistemes iOS─. Per accedir-hi, cal buscar l’aplicació Rubi.cat i, un cop descarregada, entrar a l’apartat de Rubí Cultura.

Gràcies a aquesta eina, la ciutadania tindrà un accés àgil a tots els continguts de la Festa Major a través de qualsevol telèfon intel·ligent o tauleta, sense necessitat de portar a sobre l’habitual programa de paper.

Limitacions d’aparcament a l’Escardívol i al Rubí+D
Com és habitual, el muntatge de les infraestructures necessàries per a la celebració de la revetlla de Sant Joan i de la Festa Major comportarà limitacions d’aparcament tant a l’Escardívol com al Rubí+D.

Des de les 6 h del 22 de juny, no es podrà entrar ni al solar de Correus ni a la part dreta de l’Escardívol, la més propera al centre cultural. Pel que fa a la part esquerra de l’aparcament, no s’hi podrà accedir a partir del 24 de juny a les 7 h.

Quant al pàrquing del Rubí+D, els vehicles no podran entrar-hi a partir del dia 23 a les 7 h.

Durant els dies previs al tancament d’aquests dos aparcaments, la Policia Local procedirà a la col·locació de la senyalització i dels corresponents avisos als vehicles.

Fitxers relacionats