Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 2.000 persones passen pel Campament dels Reis en el seu primer dia d'obertura L'espai tornarà a obrir al parc del Castell aquest dilluns i dimarts, de 16 a 21 h, per tal que tots els infants pugin ser partícips dels preparatius de l'arribada dels Reis d'Orient https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 2.000 persones passen pel Campament dels Reis en el seu primer dia d'obertura

L'espai tornarà a obrir al parc del Castell aquest dilluns i dimarts, de 16 a 21 h, per tal que tots els infants pugin ser partícips dels preparatius de l'arribada dels Reis d'Orient

La Cartera Reial és al Campament recollint les darreres cartes dels infants (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
La Cartera Reial és al Campament recollint les darreres cartes dels infants (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

2.100 persones han passat pel Campament dels Reis aquest diumenge, en el seu primer dia d'obertura al parc del Castell. Per segon any consecutiu, el Mag Rubisenc ha obert les portes de la seva llar perquè tots els infants de Rubí puguin viure de prop els preparatius de l'arribada dels Reis d'Orient i conèixer tots els personatges que hi ha implicats.

El Campament dels Reis és un espai d'accés lliure –no cal reservar-hi entrada– que obre entre el 2 i el 4 de gener de 16 a 21 h. L'activitat consisteix en un recorregut continu per un circuit de sentit únic amb diferents punts d'interès: el camí de l'artesania, el petit laboratori del Mag Rubisenc, les estances reials i el carilló de Reis. Durant la passejada, els i les visitants tenen l'oportunitat de conèixer una gran diversitat de personatges: artesans i artesanes que mostren les seves habilitats a l'Arborètum; l'elefant Bòjum de l'entitat Les Anades d'Olla, que rep els xumets dels infants més petits; la fada Vinyet, que posa a dormir els tions fins al següent Nadal; el Mag Rubisenc, encarregat de guiar el camí de Ses Majestats els Reis d'Orient; i la Cartera Reial, que recull les peticions dels nens i nenes per als tres màgics. Al Campament també s'hi pot trobar un arbre dels desitjos, on es poden deixar missatges personals i, d'aquesta manera, entrar en un sorteig per pujar a l'escenari durant l'espectacle d'arribada dels Reis; música i animació itinerant; i tots aquells petits racons plens de fantasia que fan de la visita una experiència única per als més petits.

L'amplitud de l'espai i de l'horari de funcionament del Campament dels Reis han possibilitat que, fins al moment, no s'hagin registrat grans cues per accedir-hi i que les més de 2.000 persones assistents hi hagin pogut passejar de manera fluïda i segura, aturant-se tranquil·lament per gaudir de totes les atraccions. "Quan vam programar les activitats de Nadal, la idea era, per davant de tot, que fossin activitats segures i això és el que hem intentat. Per segon any, aquest Campament és el preludi de l'arribada de Ses Majestats, que arriban a Rubí el dia 5", ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, durant la seva visita a l'espai.

 

Una cavalcada estàtica i d'accés lliure

La primera edil ha recordat que, com en el cas del Campament dels Reis, la cavalcada estàtica que tindrà lloc dimecres serà d'accés lliure i que comptarà amb la participació de Melcior, Gaspar i Baltasar: "Les entrades per a l'espectacle d'arribada dels Reis es van exhaurir ràpidament però, un cop Ses Majestats ja siguin a Rubí, tothom tindrà la possibilitat de saludar-los en el marc de la cavalcada estàtica". La proposta tindrà lloc al parc del Castell i arrencarà sobre les 19.15 h, un cop finalitzi el darrer passi de l'espectacle d'arribada dels Reis. Durant prop de dues hores, la ciutadania podrà accedir gratuïtament a un recorregut màgic en què seran presents la majoria d'elements que formen part d'una cavalcada tradicional però on serà el públic qui es mogui per poder-ho veure tot. Es tracta d'un itinerari accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Les més de 5.000 entrades disponibles per a l'espectacle d'arribada dels Reis, que tindrà lloc abans de la cavalcada, estan exhaurides. L'Ajuntament recomana a les persones que tingui localitat reservada però que finalment no puguin assistir-hi que ho comuniquin a l'organització enviant un correu a l'adreça helpdesk@koobin.com per tal que aquests tiquets els puguin fer servir altres rubinencs o rubinenques.