Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 120 persones han estat ateses durant el primer mes de funcionament del projecte "L’alcaldessa als barris" Els districtes 3 i 5 han estat els que han presentat més demandes a l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 120 persones han estat ateses durant el primer mes de funcionament del projecte "L’alcaldessa als barris"

Els districtes 3 i 5 han estat els que han presentat més demandes a l’Ajuntament

Sessió informativa al districte 2 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Sessió informativa al districte 2 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dijous fa just un mes que va arrencar el projecte L’alcaldessa als barris, una iniciativa que vol acostar l’Ajuntament als diferents districtes de la ciutat per conèixer les inquietuds i necessitats dels rubinencs i les rubinenques, articulant una via de comunicació propera que permeti resoldre les diferents problemàtiques de cada territori. Durant aquest primer mes, s’han atès un total de 126 persones i s’han gestionat 125 incidències.

Els districtes en els quals s’ha observat una major demanda ciutadana han estat el 3 ─Les Torres, Ca n’Alzamora, Can Vallhonrat, 25 de Setembre─ i el 5 ─Ca n'Oriol, Zona Nord, Can Rosés, El Pinar─.

El projecte contempla dos canals de comunicació, que es complementen.

D’una banda, l'alcaldessa conviu durant tres dies al mes en un dels districtes de la ciutat amb la voluntat d’apropar-se a la ciutadania, d’escoltar-la, de generar diàleg i, així, poder conèixer les seves necessitats i inquietuds. Durant aquests tres dies d’estada a cada districte, manté trobades informals, visites i reunions programades amb els diferents col·lectius i entrevistes amb la ciutadania. D’aquestes estades, sorgiran propostes que, una vegada estudiades i consensuades, resultaran en accions que establiran el full de ruta per a la millora dels barris. En cas de voler fer arribar propostes a l’alcaldessa, la ciutadania ha d’omplir aquest formulari que, durant aquest primer mes, han omplert 108 persones.

La primera estada ha estat al districte 5 (Ca n'Oriol, Zona Nord, Can Rosés, El Pinar), on Ana María Martínez Martínez ha visitat un restaurant, s’ha reunit amb la nova directiva de l’Escola Mossèn Cinto; s’ha entrevistat amb veïns i veïnes del parc de la Serreta i ha visitat dos comerços, un centre infantil i una entitat esportiva.

I de l’altra, els i les regidores de districte atenen la ciutadania un cop a la setmana ─els dilluns─ al despatx que els ha estat assignat a cadascun d’ells. Els rubinencs i les rubinenques s’hi poden adreçar per per traslladar-los les seves inquietuds i necessitats. Els horaris i ubicacions dels regidors i regidores es poden consultar a la web municipal.

Durant aquestes primeres setmanes, l’alcaldessa ha presentat el projecte a cadascun dels sis districtes. En aquests actes informatius hi ha assistit un total de 300 persones.

Objectius de Desenvolupament sostenible