Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Oficina Local d’Habitatge busca pisos de lloguer per incloure'ls al programa Reallotgem.cat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya Les persones propietàries que s'acullin al programa cobraran per avançat la renda dels primers 18 mesos de contracte i la fiança https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Oficina Local d’Habitatge busca pisos de lloguer per incloure'ls al programa Reallotgem.cat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Les persones propietàries que s'acullin al programa cobraran per avançat la renda dels primers 18 mesos de contracte i la fiança

Reallotgem.cat és un programa de captació de pisos buits (foto: Ajuntament de Rubí - Xavier Olmos).
Reallotgem.cat és un programa de captació de pisos buits (foto: Ajuntament de Rubí - Xavier Olmos)

L'Ajuntament de Rubí ha iniciat la cerca de pisos buits per posar-los a lloguer dins el programa Reallotgem.cat, que impulsa l'Agència de l'Habitatge de Catalunya amb l'objectiu d'allotjar famílies que tenen informe favorable de la Mesa d'emergències. Les persones propietàries que hi estiguin interessades poden posar-se en contacte amb l'Oficina Local d'Habitatge a través del correu mml@ajrubi.cat.

Reallotgem.cat és un programa de captació de pisos buits que ofereix facilitats tant a les persones titulars dels immobles com als llogaters. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya paga per avançat l'import equivalent a 18 mensualitats amb l'objectiu d'animar les persones propietàries a arrendar-los i, alhora, ajudar aquells que, com a conseqüència de la crisi sanitària, necessiten un habitatge de lloguer. Es tracta, per tant, d'un sistema d'arrendament amb garanties.

Per poder adherir-se al programa, els pisos han de complir els següents requisits:

  • Disposar de cèdula d’habitabilitat vigent.
  • Estar en condicions que permetin ocupar-los de manera imminent i tenir d’alta els subministraments, o bé disposar dels butlletins necessaris per poder donar-los d’alta.
  • Tenir una superfície màxima útil de 90 m2. S’admetran habitatges amb superfície superior, però les condicions econòmiques màximes es regularan per aquest màxim de 90m2.
  • Apartaments i apartahotels que tinguin lavabo i cuina pròpia.

Un cop verificats tots els requisits, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya formalitzarà un contracte d'arrendament amb la persona propietària de l'habitatge conforme a la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d’Arrendaments Urbans.

En el moment de la signatura, l’Agència tramitarà el pagament, en una sola vegada, de la renda dels primers 18 mesos de contracte i de la fiança.