Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llum verda a la licitació del nou contracte de manteniment i condicionament dels espais verds, arbres i palmeres i àrees de jocs infantils públics El Ple ha aprovat el plec de clàusules tècniques i administratives del nou contacte, que suposarà un increment del 52% en la superfície a mantenir https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Llum verda a la licitació del nou contracte de manteniment i condicionament dels espais verds, arbres i palmeres i àrees de jocs infantils públics

El Ple ha aprovat el plec de clàusules tècniques i administratives del nou contacte, que suposarà un increment del 52% en la superfície a mantenir

El nou contacte augmenta la superfície a mantenir, passant de 525.000 a 800.000 m2 de zones verdes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El nou contacte augmenta la superfície a mantenir, passant de 525.000 a 800.000 m2 de zones verdes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha donat el vist-i-plau a l’inici de la licitació del nou contracte del servei de conservació, manteniment i condicionament dels espais verds, dels arbres i palmeres i de les àrees de jocs infantils públics de la ciutat. El nou contacte tindrà una durada de tres anys, més dues possibles pròrrogues anuals, i compta amb un import total de licitació de 8.140.484 euros.

Segons el regidor del Servei de Contractació i de l’Àrea de Planificació Urbana, Rafael Güeto Ortiz, "es tracta d’una bona notícia ja que, amb l’inici d’aquesta licitació, i a l’espera d’engegar tots els expedients relacionats amb els fons Next Generation, tirem endavant la licitació de l’últim gran contracte de serveis que restava pendent de licitar".

La licitació s’ha plantejat en quatre lots: 1) Servei de conservació, manteniment i condicionament dels espais verds de Rubí (1.331.449,22 euros), 2) Gestió dels arbres i palmeres viaris, de parcs i escoles del municipi de Rubí (303.712,24 euros), 3) Servei de conservació, manteniment i condicionament de les àrees de jocs infantils públics de la ciutat (266.214,06 euros) i 4) Serveis de control de qualitat de la conservació de les zones verdes, de l’arbrat i palmeres i de les àrees de jocs infantils públics de Rubí (68.594,61 euros). En total, 1.969.997,13 d’euros anuals.

El contacte incorpora tot un seguit de millores respecte el servei que es presta actualment. Pel que fa al lot 1, s’incrementen els mitjans humans i la maquinària que s’ha de destinar al servei i s’augmenta la superfície a mantenir, passant de 525.000 a 800.000 m2, el que suposa un increment d’un 52% de superfície de zona verda a mantenir. El nou contacte també inclou les plantacions noves en zones de manteniment i l’esporga d’arbrat en zones verdes, "dos elements que fins ara no estaven recollits al contracte anterior", segons ha assegurat el regidor.

Pel que fa al lot 2, s’incrementen els arbres a mantenir tant al sistema viari, com a les escoles i als parcs, passant d’una esporga cada 5 anys a una cada 3 anys. També s’inclou el manteniment correctiu, el d’escocells i l’obligatorietat de retirar els arbres morts o que generin perill.

En el cas del lot 3, s’afegeixen les inspeccions i el manteniment preventiu, analítiques i desinfeccions que ara no estan incloses al contracte vigent.

I en el cas del lot 4, relatiu al control de qualitat dels serveis per part del prestador, "serà una eina necessària que donarà suport a l’equip de Parcs i jardins en la tasca de control i seguiment del contracte, tal com fem en contractes com el de gestió de residus i neteja viària", ha explicat Güeto Ortiz.

Aquest contracte, que suposarà un salt qualitatiu en el manteniment de les zones verdes i parcs infantils de la ciutat, no contempla els desbrossaments, el manteniment de les jardineres del centre, de la plaça de Pep Rovira, del vial del carrer d’Anton Borja, del parc dels Francesos i dels parterres del carrer del Doctor Ferran i de l’Arborètum, ja que aquestes tasques són encàrrecs de gestió que s’han fet a la Font del Ferro. "Encàrrecs que, més enllà del valor material que puguin tenir com a empresa instrumental de l’Ajuntament, tenen el valor social d’una aposta decidida per la Font del Ferro com a centre especial de treball, del qual tots ens en podem sentir orgullosos", ha comentat el regidor.