Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llibres i roses surten al carrer tot i la pluja Com marca la tradició, alguns escriptors i escriptores de la ciutat han triat Sant Jordi per signar les seves darreres publicacions i trobar-se amb el seu públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Llibres i roses surten al carrer tot i la pluja

Com marca la tradició, alguns escriptors i escriptores de la ciutat han triat Sant Jordi per signar les seves darreres publicacions i trobar-se amb el seu públic

Doctor Guardiet és l’espai central de la diada (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Doctor Guardiet és l’espai central de la diada (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

El 23 d'abril ha començat amb pluja. Tot i la inestabilitat meteorològica, Sant Jordi ha tret a l'illa de vianants els llibreters locals i els punts de venda de roses d'entitats i partits polítics a la plaça del Doctor Guardiet (10 – 21 h). Com cada any, la plaça Doctor Guardiet és el centre de la diada. La ciutadania hi trobarà cinc parades de llibres (El racó del llibre, L'Ombra, Gràfiques Ventura, Skalibur i Vilalta) i 8 entitats (Òmnium Rubí, PAH Les Torres, PAH Rubí, Fundación Vicente Ferrer, Assemblea Nacional Catalana, Parròquia Sant Pere, Oncolliga i l'Associació de Músics el Silenci és música). Durant tot el dia un centenar de punts de venda de roses s'han repartit per tota la ciutat, principalment per la zona centre, però també a Ca n'Oriol, el Grup 25 de Setembre, Sant Jordi Park i Can Fatjó. "Ha començat el dia regular, però sabíem que podríem muntar i que la diada es podria desenvolupar amb normalitat. Esperem que el temps ens aguanti i respecti aquesta diada tan xula per Catalunya i per la ciutat i esperem que els rubinencs i les rubinenques la puguin gaudir, com sempre, sortint al carrer", ha dit l'alcadessa Ana María Martínez.

Com marca la tradició, alguns escriptors i escriptores de la ciutat han triat Sant Jordi per signar les seves darreres publicacions i trobar-se amb el seu públic. Gracia Pérez ha signat aquest matí exemplars de 'El Tapiz de un tiempo' i ho tornarà a fer aquesta tarda de 18 a 19 h. També de 18 a 19 h, Montserrat Clemente i Francisco Rueda signaran 'El poder del Sentir en tu día a día' i Xavier Mas, 'Bouloucounda: el legado del baobab'. Finalment de 19 a 20 h, Raúl Velasco presentarà el seu darrer poemari 'Cuando no nos quede nada' i Irene Gómez, la seva obra 'M'estimo'.

A la plaça Doctor Guardiet també hi ha parada de l'Espai Jove Torre Bassas, la Biblioteca Mestre Martí Tauler que ha preparat un taller de manualitats per a nens i nenes aquesta tarda; el Servei Local de Català que proposa una lectura col·lectiva en veu alta i l'Escola Municipal de Música Pere Burés que pujarà a l'escenari a les 17.15 h. A causa de la pluja, Ràdio Rubí no ha pogut emetre des de la plaça Doctor Guardiet com estava previst. Per seguretat, l'emissora pública municipal ofereix la programació especial de Sant Jordi des dels estudis de l'Escardívol.

Les propostes al voltant de la diada de Sant Jordi es tancaran dissabte 27 d'abril amb 'Mirando il cielo' dins del cicle Concerts de clàssica a Rubí a La Sala Teatre Municipal.