Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició 'Som Rubí, persones + territori' convida a reflexionar sobre la multiculturalitat i la integració La mostra, impulsada per l’Escola d’Art i Disseny edRa en col·laboració amb altres centres docents, s’ha inaugurat aquest divendres al Celler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'exposició 'Som Rubí, persones + territori' convida a reflexionar sobre la multiculturalitat i la integració

La mostra, impulsada per l’Escola d’Art i Disseny edRa en col·laboració amb altres centres docents, s’ha inaugurat aquest divendres al Celler

L’alcaldessa ha assistit a la inauguració de l’exposició i ha adreçat unes paraules als assistents (foto: Localpres) .
L’alcaldessa ha assistit a la inauguració de l’exposició i ha adreçat unes paraules als assistents (foto: Localpres)

El Celler acull, fins al 7 d’abril, l’exposició Som Rubí, persones + territori. Es tracta d’un projecte col·lectiu i participatiu impulsat per l’Escola d’Art i Disseny edRa que dona veu als joves i mostra les seves reflexions sobre el món i el Rubí d’ara en relació a la idea de multiculturalitat i d’integració. L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada dels regidors de Cultura, Moisés Rodríguez, i d’Educació, Sergi Garcia, han assistit a la inauguració de la mostra, que ha tingut lloc aquest divendres.

Joves de diferents centres de la ciutat ─l’INS Duc de Montblanc, el Col·legi Balmes, les Escoles Ribas, l’Escola Municipal de Música Pere Burés i la mateixa edRa─, des de la seva diversitat, proposen peces artístiques fent del Celler un centre de trobada i altaveu d’aquestes mirades.

El recorregut de l’exposició està inspirat en el concepte de plenamar, altura màxima assolida per la marea. La idea de les diferents alçades de l’aigua provocades per la marea es fa present a través d’una fina línia que desvela i oculta el nostre entorn. Els espectadors, en el seu recorregut, reflexionen i participen del que ofereixen obres molt diverses rere una barrera subtil que es transforma amb la llum.

L’alcaldessa ha assegurat que es tracta d’una exposició “molt interessant” perquè els seus impulsors, el professorat i l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny edRa, han tingut “la voluntat i l’encert” de convertir-la en una mostra col·lectiva on participen joves de diversos centres educatius. “El resultat d’aquesta col·laboració [ha dit Martínez] és una suma de mirades, un mosaic artístic que retrata de forma precisa la gran riquesa social i cultural del Rubí d’avui dia”.

L’exposició ofereix una gran varietat d’expressions artístiques ─vídeos, escultures, murals...─ que conviden a reflexionar sobre la multiculturalitat i la integració. En aquest sentit, l’alcaldessa s’ha referit a l’exemplar lliçó que Rubí va donar al món després dels atemptats de la Rambla del passat mes d’agost: “Vam ser testimonis de que, davant la barbàrie, es pot respondre amb sentit comú i amb humanitat, i entenent que aquesta barbàrie no està representada per les nacionalitats, sinó per un mal entès concepte de la religió. Vam ser testimonis de com l’ésser humà pot perdonar i pot entendre que no tothom és igual”.

La inauguració de l’’exposició també ha comptat amb discursos del director d’edRa, de l’historiador local Eduard Puigventós ─que ha parlat dels diferents canvis socials, econòmics i culturals que hem viscut al llarg dels anys i als quals ens hem sabut adaptar─ i del director del festival de fotografia La Nuu, Carles Mercader. Professors de l’Escola de Música han interpretat dues peces musicals amb viola i flauta i, després de la visita conjunta a l’exposició i d’un vernissatge, un pilar a càrrec de Castellers de Rubí ha tancat la inauguració.

La mostra es podrà visitar fins al 7 d’abril a la Sala Cèsar Martinell del Celler.

Imatges relacionades

Imatge de la visita a l'exposició (foto: Localpres)
Imatge de la visita a l'exposició (foto: Localpres)
Imatge dels parlaments durant la inauguració de l'exposició (foto: Localpres)
Imatge dels parlaments durant la inauguració de l'exposició (foto: Localpres)