Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les sol·licituds al programa de suport de la contractació privada creixen un 61% L’Ajuntament ha rebut peticions per subvencionar un total de 53 contractes, la majoria d’una durada de 12 mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les sol·licituds al programa de suport de la contractació privada creixen un 61%

L’Ajuntament ha rebut peticions per subvencionar un total de 53 contractes, la majoria d’una durada de 12 mesos

L’Ajuntament subvenciona la contractació de nous treballadors.
L’Ajuntament subvenciona la contractació de nous treballadors

La segona edició del programa de subvencions de suport de la contractació privada –anteriorment conegut com a 6+6–, impulsat per l’Ajuntament de Rubí en el marc del Pla de mesures anticrisi 2014, ha experiment un fort increment de sol·licituds respecte a l’anterior convocatòria. El Consistori ha rebut peticions per subvencionar un total de 53 contractes, xifra que representa un augment del 61% respecte a l’any 2013, quan es van presentar 33 sol·licituds i es van acabar formalitzant una trentena de contractes.

De les peticions rebudes, 30 són per a contractes d’una durada de 12 mesos o més, mentre que 23 són per a contractes de 6 mesos. Aquesta segona modalitat s’ha introduït com a novetat aquest any amb l’objectiu de facilitar que les empreses més petites, especialment els comerços amb necessitats de personal estacionals, es poguessin beneficiar també del programa. L’altra millora d’aquesta edició ha estat la possibilitat de sol·licitar les subvencions amb caràcter retroactiu, per a contractes realitzats a partir de l’1 de gener del 2014.

Mitjançant aquest programa, l’Ajuntament incentiva de manera directa la contractació compartint amb les empreses les despeses salarials de les persones ocupades. Els ajuts de suport de la contractació privada estan subjectes al fet que els sol·licitants assumeixin una part d’aquests costos, en un percentatge no inferior al 50% del total. La quantitat concreta de la subvenció està condicionada a un sistema de barem que té en compte l’edat, les càrregues familiars i la situació d’atur del contractat. Així, el 100% d’ajut s’atorga en aquells casos que s’ocupa un aturat sense prestació, major de 40 anys i amb càrregues familiars.

La quantitat màxima a subvencionar és de 750 euros mensuals, sumant un màxim de 9.000 euros en contractes anuals i de 4.500 euros en els semestrals.

Més subvencions per a la creació d’empreses
També ha experimentat un augment important de sol·licituds el programa de subvencions per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom. 28 projectes d’emprenedoria opten als ajuts de l’Ajuntament, enfront dels 18 de l’any passat, la qual cosa representa un augment del 55%.

El Consistori destinarà als projectes subvencionats una mitjana de 1.500 euros, als quals es podran afegir 1.000 euros més en aquells casos d’iniciatives de caire industrial, tecnològic o de suport als efectes de la crisi. L’objectiu és consolidar Rubí com un marc d’oportunitats per a la creació d’empreses i la generació d’autoocupació, aconseguint alhora la reducció de l’atur a la ciutat.