Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les propostes d’hivern de Rubí Jove inclouen la cessió de les sales de la Torre Bassas i el buc d’assaig de La Cruïlla Caldrà inscripció prèvia per a totes les activitats per garantir les restriccions d’aforament necessàries per contenir la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les propostes d’hivern de Rubí Jove inclouen la cessió de les sales de la Torre Bassas i el buc d’assaig de La Cruïlla

Caldrà inscripció prèvia per a totes les activitats per garantir les restriccions d’aforament necessàries per contenir la Covid-19

(foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
(foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Espai Jove Torre Bassas reprèn les propostes d’oci i assessorament dirigides a les persones joves de la ciutat d’entre 12 i 29 anys que s’emmarquen en la programació d’hivern (febrer i març). Aquest hivern, la Torre Bassas cedeix gratuïtament les sales de l’edifici del carrer Sabadell i el buc d’assaig del Centre Cívic La Cruïlla a persones joves de la ciutat que busquin una sala d'estudi o un lloc on desenvolupar els seus projectes. Els espais se cediran en horari de matí de 10 a 14 h i en horari de tarda de 16 a 20 h. Hi podran accedir grups de fins a sis persones que, si són alumnes de l’ESO, hauran de ser membres del mateix grup bombolla. Les persones interessades poden contactar amb el servei per telèfon, whatsapp o correu electrònic.

El servei de Joventut manté també les assessories especialitzades, una de les activitats que més èxit té durant la pandèmia. Les sessions que es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment tracten les següents temàtiques:

  • Assessoria laboral jove: Resolució de dubtes jurídics i laborals en la recerca de feina; nòmines, convenis, contractes, drets sindicals...
  • Assessorament i orientació formativa: Espai de consulta sobre opcions d’estudis, proves d’accés, processos de preinscripció, matrícula i homologacions. Orientació per a l’inici o l’ampliació de la formació, així com informació diversa sobre el món acadèmic i professional.
  • Consultori sexual i de parella: Espai d’acompanyament i escolta, sempre confidencial, per a una millor vivència de la sexualitat; plaer i pràctiques, canvis corporals, primeres vegades, les nostres emocions, violències i relacions sentimentals (2, 16 i 30 de març)
  • JOxMI, escolta i acompanyament emocional: Servei d'escolta i acompanyament emocional que vol ajudar a gestionar les emocions i donar eines i recursos per resoldre petits conflictes personals (4 i 18 de març)

La reserva d’hora per a les assessories especialitzades, cal fer-la a través de rubijove@rubijove.cat, enviant un missatge de WhatsApp o trucant al mòbil de Rubí Jove (630 766 379).

El servei de Joventut també manté el projecte d’intervenció socioeducativa Rubí jove als barris. A través d’aquesta eina, dues professionals es desplacen als espais de trobada de les persones joves dels diferents barris de la ciutat, acompanyen les i les joves en els seus itineraris personals i treballen amb la xarxa pròpia de la ciutat i de cada barri en concret. D’aquesta manera, recullen les necessitats dels i les joves per o bé atendre-les directament o bé derivar-los als serveis municipals corresponents. Rubí jove als barris també preveu la creació de programes i projectes alternatius per generar espais d’oci positiu.

Rubí Jove també incorpora propostes amb motiu de la reactivació de l’agermanament de la ciutat amb Daira de Guelta (Sàhara Occidental) i se suma a les propostes del mes de març al voltant del Dia Internacional de les Dones. Així, el servei ha preparat sessions en línia a través del seu Instagram per conèixer la realitat del Sàhara, promou l’exposició itinerant Cables perduts i dissabte 27 de febrer, dia de la proclamació de la República Àrab Saharauí Democràtica (RASD),  la bandera de la RASD onejarà a l’Espai Jove Torre Bassas. Amb motiu del 8 de març, Rubí Jove i l’associació musical La Sonik organitzen el festival No woman, no fest que inclou tallers, actuacions, cinefòrums i una exposició.

A causa de la situació d’emergència sanitària, la programació d’aquest hivern no inclou els tradicionals tallers formatius que es reprendran tan bon punt la situació epidemiològica millori. Com l’any passat, la programació jove d’hivern està subjecta a l’evolució de la Covid-19. El Servei de Joventut manté les mesures de prevenció oportunes per preservar la seguretat tant de les persones joves que hi participin com de les professionals que les duguin a terme. Dins d’aquestes mesures hi ha l’obligatorietat de fer reserva prèvia de plaça per sumar-se a qualsevol de les propostes. Totes les persones que assisteixin a les activitats que proposa l’Espai Jove Torre Bassas per aquest hivern han d’aportar una declaració autoresponsable signada. En el cas de menors d’edat, l’haurà de signar el pare, la mare o el tutor o tutora.

Totes les activitats són gratuïtes. Podeu consultar el calendari complet al web de Rubí Jove.

Fitxers relacionats