Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les persones i empreses que realitzin determinades obres menors en un habitatge, local o nau ja no hauran de demanar llicència a l’Ajuntament A partir d’aquest dimecres, les persones que vulguin executar aquest tipus d’actuacions hauran de comunicar-ho al consistori abans d’iniciar les obres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les persones i empreses que realitzin determinades obres menors en un habitatge, local o nau ja no hauran de demanar llicència a l’Ajuntament

A partir d’aquest dimecres, les persones que vulguin executar aquest tipus d’actuacions hauran de comunicar-ho al consistori abans d’iniciar les obres

La redistribució interior d’un habitatge o local és una de les obres que a partir d’ara requeriran comunicació prèvia.
La redistribució interior d’un habitatge o local és una de les obres que a partir d’ara requeriran comunicació prèvia

L’Ajuntament de Rubí ha simplificat el tràmit administratiu relatiu a un determinat tipus d’obres menors amb l’objectiu de complir les directives europees vigents. A partir d’aquest dimecres, les persones i empreses que vulguin realitzar una obra menor que no afecti l’estructura de l’edifici ja no hauran de demanar llicència a l’Ajuntament, sinó que hauran de comunicar-ho abans d’iniciar els treballs.

Per fer obres en un habitatge, un local, un edifici o un solar de la ciutat cal demanar el títol habilitant a l'Ajuntament. El tipus de títol habilitant (llicència, comunicat o assabentat) depèn del lloc on es vulgui fer l'obra i de la classe de treballs a realitzar.

Les obres en règim de comunicació prèvia requereixen que l’interessat, abans de començar els treballs, ho comuniqui a l’Ajuntament amb la documentació requerida. Les obres es poden començar a partir del dia següent en què s’ha lliurat la comunicació prèvia, s'ha comprovat la documentació aportada i s'ha efectuat el pagament de l’autoliquidació de la taxa. 

"Això suposarà una millora en el servei que oferim a la ciutadania", ha explicat la regidora de l'Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas. "Estem treballant per a facilitar l’accés de la ciutadania i de les empreses als tràmits municipals. Això és una primera acció, però continuem treballant per fer una administració més propera, mes àgil i eficient". 

La redistribució interior d’un habitatge o local, la millora de l’accessibilitat d’un edifici o la construcció i/o instal·lació de piscines sense cobriment en explanada existent en substitució de terres són algunes de les obres que a partir d’ara requeriran comunicació prèvia.