Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d’adequació de l’illa de vianants encaren la darrera fase L’Ajuntament ha aprofitat els mesos d’estiu per dur a terme aquests treballs, que tenen diverses afectacions de trànsit https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les obres d’adequació de l’illa de vianants encaren la darrera fase

L’Ajuntament ha aprofitat els mesos d’estiu per dur a terme aquests treballs, que tenen diverses afectacions de trànsit

La confluència entre els carrers Doctor Robert i Justícia és una de les cruïlles on s’actuarà.
La confluència entre els carrers Doctor Robert i Justícia és una de les cruïlles on s’actuarà

El proper dilluns 2 de juliol comença la tercera i última fase de les obres d’adequació de l’illa de vianants, al tram del carrer Doctor Robert entre Vapor i Justícia. Aquests treballs, que inclouen tasques d’urbanització i de renovació de la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua, tindran efectes sobre la mobilitat. Les obres tenen una durada aproximada de quatre mesos.

L’objectiu d’aquesta intervenció és incrementar l'accessibilitat i la seguretat dels vianants, millorar la mobilitat, dissuadir les conductes incíviques en el trànsit i l’aparcament de vehicles i incrementar la tranquil·litat dels veïns i veïnes. 

La primera actuació que es durà a terme serà la millora de la xarxa de clavegueram, que durà a terme Sorea i que s’allargarà previsiblement fins al 27 de juliol:

  • La primera etapa d’aquestes obres s’executarà del 2 al 13 de juliol, moment en què el tram del carrer Doctor Robert entre els carrers Justícia i Narcís Menard quedarà tallat al trànsit. En el decurs d’aquests treballs també s’afectarà la cruïlla Doctor Robert – Justícia. Així, del 2 al 6 de juliol no es podrà circular per aquest punt:
    • El veïnat del c. Justícia (entre c. Terrassa i c. Doctor Robert) podrà accedir als seus aparcaments pel mateix c. Justícia, que temporalment serà de doble sentit.
    • Les persones que viuen al segon tram del c. Justícia (entre c. Doctor Robert i c. Rafael Casanova) hauran de seguir l’itinerari c. Riera – c. Montserrat – ps. Francesc Macià per poder arribar a casa seva.
  • La segona fase, que es desenvoluparà entre els dies 16 i 27 de juliol, se centrarà al tram del c. Doctor Robert entre els carrers Narcís Menard i Vapor. Concretament, del 16 al 20 de juliol quedarà inutilitzada la cruïlla Doctor Robert – Narcís Menard. Els veïns i veïnes del c. Narcís Menard podran accedir als seus pàrquings per aquesta mateixa via, que temporalment serà de doble sentit.

Un cop finalitzades les obres al clavegueram, Sorea realitzarà les tasques de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua. Els treballs seguiran el mateix esquema, però amb diferent calendari: si no hi ha cap imprevist, començaran el 30 de juliol i finalitzaran el 20 d’agost.

  • Durant la primera fase, del 30 de juliol al 10 d’agost, el tram del carrer Doctor Robert entre els carrers Justícia i Narcís Menard quedarà tallat al trànsit. Del 30 de juliol al 6 d’agost, també quedarà afectada la cruïlla Doctor Robert – Justícia.
  • Entre el 13 i el 20 d’agost, es duran a terme els treballs al tram del c. Doctor Robert entre els carrers Narcís Menard i Vapor. Entre el 13 i el 17 d’agost, no es podrà circular per la cruïlla Doctor Robert – Narcís Menard ni per l’encreuament Doctor Robert – Vapor.

Per últim, quan estiguin enllestides les obres al clavegueram i a la xarxa d’abastament, s’urbanitzarà el tram Vapor – Justícia, creant plataforma única i donant continuïtat a la resta de l’illa de vianants. La previsió és que aquestes obres estiguin acabades al novembre. Properament es concretaran les afectacions que aquests treballs tindran en la mobilitat.