Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Jornades Feministes reflexionen a la biblioteca sobre l’escriptura com a eina de transformació feminista La segona sessió de la proposta d’aquest divendres tractarà la convivència de les dones amb la intel·ligència artificial https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les Jornades Feministes reflexionen a la biblioteca sobre l’escriptura com a eina de transformació feminista

La segona sessió de la proposta d’aquest divendres tractarà la convivència de les dones amb la intel·ligència artificial

L’alcaldessa ha inaugurat les jornades feministes a l’auditori de la biblioteca  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa ha inaugurat les jornades feministes a l’auditori de la biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La segona edició de les Jornades Feministes s’han posat en marxa aquest dijous a la Biblioteca Mestre Martí Tauler amb una sessió dedicada a l’escriptura com a eina de transformació feminista que ha omplert l’auditori de l’equipament municipal. Enguany, les jornades s’articulen en forma de conversa entre dues dones. “Els èxits de totes les feministes que ens precedeixen, són els nostres èxits. Les lluites que les nostres mares i les nostres àvies van perdre són els reptes del nostre futur. Per això hem volgut estructurar les jornades feministes d’aquest any en forma de diàleg entre dones: per mostrar que el feminisme és sobre tot xarxa, escolta activa, pensament crític, conversa ... i, evidentment, memòria”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez durant el discurs inaugural de les jornades. “Les Jornades Feministes de Rubí són espai de reflexió i coneixement feminista que és un orgull tornar a inaugurar. També són la primera proposta de les activitats al voltant del Dia Internacional de les dones d’aquest mes de març, així que avui també donem el tret de sortida a un mes dedicat a la reivindicació del 8M, que denuncia la injustícia social de les desigualtats entre dones i homes i treballa per la igualtat efectiva i real de tothom”, ha conclòs.

La conductora del Club de Lectura Veus de Dones, Gracia Pérez Cortés, i l’escriptora, professora i filòloga Carme Martí Cantí han parlat sobre el paper de les dones a la literatura i del fet d’escriure com a via d’empoderament. Martí Cantí és autora del llibre Un cel de plom sobre la vida de Neus Català i Pallejà i ha dedicat la major part de la seva obra a la recuperació de la memòria històrica de les dones. Recentment, ha publicat El Núvols, una història sobre la maternitat, la fragilitat humana i la lluita per la vida, que ha centrat la conversa.

Les jornades seguiran divendres 3 de març (17.30 h), amb una conversa sobre la convivència de les dones amb la intel·ligència artificial entre Karina Gibert i Oliveras, professora de la UPC i directora del centre de recerca Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) i Blanca Moreno Triguero, sociòloga i directora de la Consultoria MiT.

Les jornades feministes de Rubí són un espai de coneixement al voltant del feminisme que vol consolidar la xarxa comunitària de dones de la ciutat, fer més visibles les veus i les pràctiques feministes i promoure el pensament crític.

Objectius de Desenvolupament sostenible