Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per participar al 38è Cros Escolar estan obertes fins el 22 de gener La competició, que comptarà amb una dotzena de curses, es disputarà el diumenge 24 de gener al bosc de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per participar al 38è Cros Escolar estan obertes fins el 22 de gener

La competició, que comptarà amb una dotzena de curses, es disputarà el diumenge 24 de gener al bosc de Ca n’Oriol

El bosc de Ca n’Oriol és l’espai escollit els darrers anys per desenvolupar-hi aquesta activitat (foto: Localpres).
El bosc de Ca n’Oriol és l’espai escollit els darrers anys per desenvolupar-hi aquesta activitat (foto: Localpres)

El diumenge 24 de gener es disputarà la 38a edició del Cros Escolar de Rubí, una competició organitzada per l’Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR). La cursa, adreçada a infants i joves, tindrà lloc al bosc de Ca n’Oriol. Enguany, i com a principal novetat, les inscripcions s’han de realitzar online i han de ser els mateixos esportistes els que les han de formalitzar abans del 22 de gener.

La competició consistirà en una dotzena de curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí en els circuits habilitats per a l’ocasió. Les curses recorreran distàncies d’entre 500 i 4.600 metres en funció de l’edat i el sexe dels atletes. La primera, corresponent a la categoria open ─a la qual hi poden participar esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, s’iniciarà a les 9.30 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2007-2008, està prevista cap a les 13 h.

Està previst lliurar un trofeu acreditatiu als tres primers classificats de la general i als tres millors de la classificació local de les curses escolars. També s’obsequiarà amb una cantimplora metàl·lica els classificats del 4t al 10è lloc. A més, tots els participants podran gaudir d’un refresc i de servei sanitari en cas de necessitat.

Quan acabin les diferents curses, cada participant podrà visitar el web www.inscripcions.cat/38crosderubi/diplomes i accedir a l’apartat corresponent per imprimir-se el seu diploma de participació, en el qual, si ho desitja, podrà incorporar una fotografia seva.

Per tercer any consecutiu, el Cros Escolar anirà acompanyat d’una campanya de recollida d’aliments en col·laboració amb la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater Nadal, ASAV i Càritas. Els atletes podran donar els productes en el moment de recollir el seu dorsal, a les carpes disposades per aquesta funció. També els familiars i el públic en general podran fer les seves aportacions durant la jornada. Com és habitual, els aliments més necessaris són oli d’oliva, farina, llaunes de tonyina, tomàquet en conserva i galetes de tipus Maria.

Inscripcions
Les inscripcions per participar al 38è Cros Escolar estaran obertes fins el 22 de gener. A diferència d’altres anys, en aquesta ocasió han de ser els mateixos esportistes els que duguin a terme la inscripció ─fins ara era el professorat d’educació física l’encarregat d’apuntar els atletes─, que és exclusivament online. Els participants han d’omplir el formulari (www.inscripcions.cat/38crosderubi/), que trobaran tant a l’apartat d’Esports de la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí com a la pàgina web de la Unió Atlètica Rubí (www.uar.es).

Els dorsals els haurà de recollir cada participant el mateix dia de la cursa, fins a una hora abans de la competició, a les carpes habilitades a Ca n’Oriol. Tot aquell esportista que realitzi la seva inscripció fins a una setmana abans de la cursa disposarà d’un dorsal personalitzat amb el seu nom i l’hora de sortida de la seva prova. Enguany, els xips, que seran d’un sol ús, estaran incorporats als mateixos dorsals.