Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obren dilluns L’equipament municipal presenta una programació molt diversa en què les propostes adreçades al públic familiar tornen a tenir un pes específic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obren dilluns

L’equipament municipal presenta una programació molt diversa en què les propostes adreçades al públic familiar tornen a tenir un pes específic

Ateneu Municipal.
Ateneu Municipal

L’Ateneu Municipal ja té preparada la seva nova programació de tardor. Les inscripcions es podran fer a partir del proper dilluns 25 de setembre a les 10 h a través del web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial al mateix equipament.

Un dels eixos fonamentals de l’activitat de l’Ateneu és la formació, amb cursos trimestrals i tallers monogràfics pensats per iniciar-se o ampliar coneixements en diversos àmbits. Durant els propers mesos, estan previstes més d’una dotzena de propostes que abasten temàtiques relacionades amb el benestar personal, com ara la risoteràpia, el ioga, el mindfullness o l’educació postural; disciplines artístiques com la fotografia i el dibuix; i cursos sobre informàtica, xarxes socials i noves tecnologies, entre d’altres.   

L’Ateneu també tornarà a ser escenari de xerrades, tertúlies i presentacions fruit del treball transversal amb altres serveis municipals i entitats locals. Així, s’hi podrà gaudir de diferents propostes emmarcades dins la Setmana de la Gent Gran i de la iniciativa solidària Giving Tuesday, així com de la presentació del llibre Sol(s). Diari d’un jove tancat en un orfenat (1931-1945) el 28 de setembre.

En aquesta mateixa línia divulgativa, l’equipament acollirà les diverses activitats de la nova Aula d’Extensió Universitària de Rubí. Aquestes inclouen un curs d’història local rubinenca, un altre sota el títol La música i el seu entorn, visites culturals i conferències sobre diferents àrees temàtiques.

Activitats familiars i molta música
Les propostes orientades al públic familiar són un dels elements de més èxit dins la programació de l’Ateneu. Aquesta tardor, es podrà gaudir novament de les sessions de robòtica familiar, així com del cicle de música per a la petita infància adreçat a famílies amb nens i nenes de 0 a 5 anys. A més, s’ha programat l’espectacle Aventures pirates!  (25 de novembre) en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i l’activitat Llibres il·legibles (2 de desembre) amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional.

L’Ateneu també segueix apostant pels cicles temàtics, en què predominen les propostes musicals. El 5è Cicle de Jazz consolida l’equipament com un espai de referència en l’escena jazzística de la ciutat gràcies al treball conjunt amb l’Associació Jazz Rubí. Durant els propers mesos, es podrà gaudir d’un calendari estable d’actuacions i jam sessions a càrrec d'artistes destacats de l’escena jazzística, com ara el Michele Faber Trio acompanyat de Viktorija Pilatovic (21 d’octubre) o el D&GO Jazz Manouche (16 de desembre).

La música clàssica també hi serà present gràcies a una nova edició Sala Clàssica, que apropa el públic a músiques antigues i del gènere clàssic a través d’un format de concert parlat on, a més de gaudir de l’audició, es podrà aprendre sobre la història i l’autoria del repertori.

D’altra banda, l’Ateneu seguirà acollint i col·laborant amb diverses iniciatives i projectes impulsats per col·lectius i serveis municipals. És el cas de l’Aula d’Extensió Universitària, el Punt d’atenció i assessorament en l’àmbit del voluntariat que gestiona l’associació Oriéntate en tu Voluntariado, el Punt d’informació del programa Voluntariat per la Llengua, l’Espai de suport i ajuda oncològica a càrrec d’Oncolliga, l’espai Dimecres Manetes impulsat des del Servei Educatiu de Residus, els grups de conversa del programa Aprenem, els grups d’alfabetització del col·lectiu de Dones Solidàries per l’Alfabetització o el Punt permanent d’intercanvi de llibres. També es mantenen les nits d’observacions astronòmiques de l’Associació d’Amics de l’Astronomia TRI-A Rubí i el servei de Telecentre i espai de connexió Wi-Fi.

Dins la nova programació, se segueixen oferint igualment serveis d’alt valor afegit al teixit associatiu, com ara els cursos de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE), que arrencaran el 18 d’octubre.