Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per a la nova programació de l’Ateneu s’obren el dilluns 18 de març Entre les activitats previstes aquesta primavera, hi ha la projecció de tres documentals sobre indrets emblemàtics de la història de Rubí i un concert a càrrec de persones laringectomitzades organitzat per Oncolliga https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per a la nova programació de l’Ateneu s’obren el dilluns 18 de març

Entre les activitats previstes aquesta primavera, hi ha la projecció de tres documentals sobre indrets emblemàtics de la història de Rubí i un concert a càrrec de persones laringectomitzades organitzat per Oncolliga

L’alumnat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés oferirà un concert l’11 de maig (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
L’alumnat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés oferirà un concert l’11 de maig (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

Les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu Municipal s’obriran el proper dilluns 18 de març presencialment i en línia. La programació de l’equipament per a aquesta primavera presenta l’habitual combinació de propostes formatives, divulgatives i lúdiques per a tot tipus de públics. Entre aquestes, destaquen nous tallers de figures de fang i de retrat amb aquarel·la, els concerts de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i de la Coral Noves Veus, i un passi de documentals sobre espais emblemàtics de la història de Rubí, entre d’altres.

La formació i la divulgació són eixos essencials de la programació de l’Ateneu. En l’apartat d’expressió i creativitat, aquest trimestre s’impartiran cursos d’aquarel·la, d’iniciació a la fotografia, d’escriptura criminal i de dibuix urbà, i un nou taller de construcció de figures de fang a càrrec de membres de l’Associació de Pessebristes de Rubí.

Qui tingui ganes d’aprendre també ho podrà fer amb el cicle de conferències literàries Vida i obra de Mercè Rodoreda; el cicle La música clàssica, amb perspectiva sobre la història de la música a la regió del nord del Mediterrani i les dones que l’han habitat; el cicle Conta’m una òpera basat en la programació del Liceu; el Club de Lectura Criminal; el Club de Lectures de Filosofia Contemporània, i les xerrades de Freud, amb filosofia.

L’Ateneu també s’obre al coneixement a través d’altres activitats, com una xerrada-recital de poesia social que tindrà lloc el 17 de maig i que anirà a càrrec de l’escriptor Lluís-Anton Baulenas, la Festa de la Poesia que organiza l'ARCA el 2 de juny, o les habituals observacions astronòmiques que convoca l’Associació d’Amics de l’Astronomia TRI-A Rubí. A més, es podrà assistir a les presentacions dels llibres Maribel Mata d’Ignasi Muñoz (5 d’abril) i Al mig de la vida, jo de Marina Porras (2 de maig).

   

Cinema, música i teatre

L’Ateneu és la seu de la programació d’El Documental del Mes. Aquest trimestre s’hi projectaran les pel·lícules Breaking social (26 d’abril), Mambar Pierrette (31 de maig) i A life like any other (21 de juny). Com a novetat, a més, el 12 d’abril el Centre d’Estudis Rubinencs portarà a l’equipament tres documentals sobre llocs emblemàtics de la història de Rubí ─l’església de Sant Pere, el castell i l’ermita de Sant Genís, i el barri del Padró─, mentre que el 13 de juny la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi durà a terme el cinefòrum Refugi a la fresca emmarcat en el Dia Internacional de les Persones Refugiades.

Pel que fa a la música, seguirà tenint un marcat protagonisme a la programació. Continuarà el cicle D’Arrel, dins del qual es podrà assistir als concerts de Tria (19 d’abril), Rita Barber i Germán Barrio (3 de maig) i Neila Benbey Quartet (20 de juny). L’11è Cicle de Jazz ens portarà Marta Sierra Trio (14 d’abril), les Converses amb Chopin del Ramón Díaz Quartet (19 de maig) i l’Elmo Hope Centennary Quintet (16 de juny). També podrem seguir gaudint dels Vespres de jazz i versos, amb una vetllada que reunirà Joan Barrera amb Gaby Ardebol & Friends (10 de maig), i una performance oberta amb la participació de The Dalton Brothers.

Destaquen també dos concerts vinculats a entitats de la nostra ciutat. El 6 d’abril, hi haurà l’actuació, organitzada per Oncolliga, de la Coral Noves Veus del Centre de Rehabilitació de Laringectomitzats, amb l’acompanyament del grup de violes de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. I l’11 de maig, els grups instrumentals de la mateixa escola oferiran un recital a l’equipament.

El teatre serà igualment present a l'Ateneu amb l’espectacle Be water sobre la problemàtica de la mercantilització de l’aigua (25 d’abril), i part de la programació del festival d’arts escèniques Teatre sense Teatre (1 i 2 de juny).

     

Activitats familiars

Les propostes familiars són un dels imprescindibles la programació de l’Ateneu. Aquest trimestre, tornen els tallers d’art i creativitat adreçats a infants a partir de 6 anys i inclosos al programa Carnet Rubí 360. En aquest cas, hi haurà les activitats Joc d’objectes. Fotografia i percepció visual (27 d’abril), Dibuix i atzar (25 de maig) i Fem titelles amb assemblatge. Descobrim els ninots de Paul Klee (8 de juny).

Les sessions de Teatre en família estaran dedicades als espectacles Jomeloguis: Quin desastre de Sant Jordi (20 d’abril), Eva Rondalles i Contes: Els sons robats (18 de maig) i Cacauet Teatre: Dins la clariana (15 de juny).

També es podrà gaudir de la música amb els més petits de la casa ─infants de 0 a 5 anys─ gràcies a la programació de Concerts en família, que aquest cop portarà les actuacions de Margarida Olivé i Roger Sans (13 d’abril), L’Aula Musical (4 de maig) i Carlos Bianchini (1 de juny).

D’altra banda, aquest trimestre s’estrena un taller de retrat en família, també inclòs al Carnet Rubi 360, per gaudir amb infants a partir de 6 anys acompanyats de persones adultes (6 d’abril).

   

Inscripcions

Els cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu requereixen d’inscripció prèvia, que es podrà fer a partir del dilluns 18 de març en línia al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'equipament. A causa de l'alta demanda, les inscripcions per a les propostes familiars s'obriran un mes abans de l'activitat per assegurar-ne la màxima accessibilitat.

Objectius de Desenvolupament sostenible