Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per a la 12a Travessa Rubí-Montserrat es poden fer fins al 25 de febrer Prop de 250 persones ja s’han apuntat a la caminada del 3 de març, organitzada pel Centre Excursionista de Rubí amb el suport de l’Ajuntament i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per a la 12a Travessa Rubí-Montserrat es poden fer fins al 25 de febrer

Prop de 250 persones ja s’han apuntat a la caminada del 3 de març, organitzada pel Centre Excursionista de Rubí amb el suport de l’Ajuntament i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

Els socis del CER i el regidor d’Esports, al punt de sortida de la Travessa amb la samarreta d’aquesta edició (foto: Ajuntament de Rubí – Blai Farran).
Els socis del CER i el regidor d’Esports, al punt de sortida de la Travessa amb la samarreta d’aquesta edició (foto: Ajuntament de Rubí – Blai Farran)

La 12a edició de la Travessa Rubí-Montserrat Memorial Pau Sánchez Rico, organitzada pel Centre Excursionista de Rubí (CER) amb el suport de l’Ajuntament i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), se celebrarà el proper diumenge 3 de març. Prop de 250 persones ja s’han inscrit en aquesta activitat emblemàtica, que des del 2022 forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència.  

El CER planteja un recorregut de 46 quilòmetres i més de 4.200 metres de desnivell acumulat entre Rubí i el monestir de Montserrat. La travessa passa per camins, corriols i paratges naturals i agrícoles, com ara la serra de l’Oleguera, la riera de Gaià, la riera de sant Jaume, Sant Pere Sacama, el coll de Bram, el coll de les Bruixes, l’estació de l’Aeri de Montserrat, Sant Jeroni i el propi monestir, sempre intentant trepitjar el mínim possible l’asfalt. És un itinerari de dificultat moderada ─amb alguns trams complexos per la pedra solta o els pendents pronunciats─ que es pot fer caminant o corrents. Ramon Puig, soci de l’entitat i cap de l’organització de la Travessa, ha explicat que s’han “acotat les inscripcions a 350, fins al 25 de febrer. Ja l’han formalitzat 245 persones”. L’entitat ha agraït el suport de l’Ajuntament i del voluntariat de Protecció Civil, i de tots els socis i col·laboradors.

Les persones participants sortiran des de la plaça del Doctor Guardiet. A les 6 h, iniciaran la marxa aquelles que la facin caminant i, a les 8 h, les que optin per fer-la corrents. Durant l’itinerari, hi haurà un seguit de punts de suport i quatre de control on, a banda de rebre informació sobre l’activitat, els i les participants podran disposar d’avituallament. La 12a travessa coincideix amb el 75è aniversari del CER i, per aquest motiu, “aquest any hem tirat la casa per la finestra amb el disseny de la samarreta, que ha fet el soci de l’entitat Manel Martori. També hi haurà dues sorpreses al llarg del recorregut, a Sant Jeroni i al final, al monestir”, ha explicat Jaume Serra Utge, soci de l’entitat.

La travessa té un Pla d’autoprotecció, on es descriuen el conjunt de mesures per fer front a qualsevol possible situació d’emergència. L’organització disposarà dels mitjans d’autoprotecció i recursos sanitaris ─diplomats en Infermeria, tècnics en Emergències Sanitàries, ambulàncies SVI i suport de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil─ d’acord amb aquest Pla d’autoprotecció. El fet que l’activitat formi part del circuit de caminades de resistència és significatiu de la bona organització que hi ha darrere d’aquest esdeveniment per part del Centre Excursionista de Rubí.

El regidor d’Esports, Juan López Nuñez, ha agraït la feina que fa possible la jornada esportiva: “L’Ajuntament vol agrair al Centre Excursionista de Rubí i a tots els col·laboradors, entre ells, la policia local i el voluntariat de protecció civil, perquè és un dia per nosaltres exemplar i fan una feina enorme, que sovint no es veu. N’estem molt orgullosos i agraïts”.

Les inscripcions per participar a la Travessa Rubí-Montserrat seran obertes fins al 25 de febrer o fins a completar les 350 places disponibles. Totes les característiques i requisits de l’activitat es poden consultar al web del CER.