Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les farmàcies de Rubí es converteixen en punts de derivació i conscienciació sobre la Covid-19 19 farmàcies de la ciutat participen en un projecte d'actuació contra el coronavirus impulsat pel Servei Català de la Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les farmàcies de Rubí es converteixen en punts de derivació i conscienciació sobre la Covid-19

19 farmàcies de la ciutat participen en un projecte d'actuació contra el coronavirus impulsat pel Servei Català de la Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament de Rubí

A Rubí hi ha 19 farmàcies que participen al projecte (foto: Ajuntament de Rubí).
A Rubí hi ha 19 farmàcies que participen al projecte (foto: Ajuntament de Rubí)

Des d'aquesta setmana, 19 farmàcies de la ciutat actuen com a punts de derivació, informació i conscienciació sobre la Covid-19 en el marc d'un projecte impulsat pel Servei Català de la Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament de Rubí. La iniciativa té com a lema A Rubí, aturem junts la cadena de transmissió de la Covid-19.

Els professionals farmacèutics, com a agents de salut de primera línia dins la xarxa sanitària, s'afegeixen d'aquesta manera a la resta de professionals sanitaris per treballar de manera coordinada i conjunta en la lluita contra la pandèmia. L'objectiu d'aquest projecte és que les farmàcies comunitàries es converteixin en un punt de derivació de la ciutadania als centres d'atenció primària –gràcies a la seva expertesa en la detecció de possibles contagis de Covid-19– i que també facin tasques d'informació i conscienciació, donant resposta a les preguntes més freqüents de la població, com poden ser les relacionades amb els símptomes i el seu tractament, o amb les accions que cal adoptar en cas d'haver estat en contacte amb un cas positiu.

A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, els i les professionals de la sanitat han hagut de replantejar i adaptar els seus fluxos de treball i aplicar protocols nous per donar assistència a les necessitats de la ciutadania de manera segura. El personal farmacèutic, per la seva proximitat a la població, també s'ha vist immers en aquests canvis, amb l'objectiu de garantir l'assistència a la ciutadania.

El projecte d'actuació amb els farmacèutics comunitaris es va posar en marxa de manera pilot a Terrassa el passat setembre, amb la participació de més d'un centenar d'oficines. Ara arriba a Rubí amb una implicació també majoritària dels professionals farmacèutics. "Creiem que aquesta iniciativa pot ajudar molt en la detecció de casos de Covid-19 i a l'hora de resoldre dubtes entre els nostres veïns i veïnes. És important que tots i totes estiguem alineats per poder contenir la Covid-19 i, en aquest sentit, el coneixement dels farmacèutics comunitaris és molt útil", ha declarat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín.

Els clients i clientes de les farmàcies adherides a la campanya hi trobaran material divulgatiu sobre la Covid-19 i sobre com cal actuar per prevenir-la i tractar-la. En cas que el professional farmacèutic sospiti que alguna de les persones ateses pot estar contagiada o haver estat en contacte estret amb algun cas positiu, omplirà un full de derivació que el ciutadà o ciutadana haurà de lliurar al personal sanitari del seu centre d'atenció primària (CAP).

Imatges relacionades

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya