Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les famílies podran demanar ajudes al transport escolar per l’alumnat del Joan Maragall i el JV Foix entre el 2 i el 15 de juliol Poden demanar la subvenció les famílies de l’alumnat matriculat al segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les famílies podran demanar ajudes al transport escolar per l’alumnat del Joan Maragall i el JV Foix entre el 2 i el 15 de juliol

Poden demanar la subvenció les famílies de l’alumnat matriculat al segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria

L’escola Joan Maragall en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – César Font).
L’escola Joan Maragall en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

Entre el 2 i el 15 de juliol, s’obre el període per demanar les subvencions per al transport escolar discrecional no obligatori de l’alumnat matriculat a l’Escola Joan Maragall i a l’Institut JV Foix per al curs 2024-2025. Poden demanar la subvenció  les famílies de l’alumnat matriculat al segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria.

La petició es podrà formalitzar preferentment en línia a través d’aquest enllaç de la seu electrònica o, presencialment, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME). Per realitzar el tràmit telemàtic o des de l’OME cal disposar d’un certificat electrònic (idCAT, eDNI) o estar donats d’alta al servei idCAT mòbil per identificar-se. L'IdCAT mòbil es pot obtenir de forma immediata a través del següent enllaç: https://idcatmobil.seu.cat/. Els centres educatius no recolliran sol·licituds.

El transport escolar fins aquests dos centres educatius es gestiona des del Consell Comarcal del Vallès Occidental. El servei té un cost 216.485,70 euros que l’Ajuntament i el Consell Comarcal assumeixen al 50%. Les famílies usuàries abonen un preu públic de 270 euros en tres rebuts, un cada trimestre. L’Ajuntament de Rubí manté el suport a les famílies que tenen dificultats i ofereix la possibilitat de rebre la bonificació d’un rebut, dos o tots tres, en funció de la renda familiar i dels membres de la família empadronats al mateix domicili. Durant el curs 2023-2024, s’han concedit 100 ajuts per un import total de 19.980,00 €.

Per fer consultes sobre la presentació de les sol·licituds, les famílies es poden adreçar al Servei d’Infància i Educació de l’Ajuntament de Rubí al telèfon 93 588 70 00 o bé enviar un correu electrònic a educacio@ajrubi.cat

Documentació

Per a poder optar a rebre l’ajuda és un requisit indispensable que o bé l’infant que fa ús del transport o un dels progenitors o tutors legals disposin de DNI/NIE o NIF. La documentació que cal aportar és:

  • Sol·licitud específica relacionada amb aquesta convocatòria, que es publicarà a la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Rubí.
  • Autoritzacions dels membres de la unitat familiar: han de constar tots els empadronats al mateix domicili que tinguin relació de parentiu, sigui quina sigui aquesta.
  • La fotocòpia del document d'identitat de tots els membres de la unitat familiar. En cas que l'obtenció d'aquest document no sigui obligatòria, es presentarà el llibre de família complet o document que acrediti la filiació.

Objectius de Desenvolupament sostenible