Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les famílies de l’escola Montessori viuen una ‘Matinal Maker’ La proposta que s’emmarca en el Projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les famílies de l’escola Montessori viuen una ‘Matinal Maker’

La proposta que s’emmarca en el Projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones durant la visita al centre (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones durant la visita al centre (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’alumnat de l’escola Montessori ha ofert aquest cap de setmana una Matinal Maker oberta a les famílies del centre. La iniciativa s’emmarca en el projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill que promou les aliances dels centres educatius amb institucions d’excel·lència en un camp del coneixement específic per tal de transformar metodològicament el treball de les escoles. Aquesta col·laboració permet als centres educatius desenvolupar un projecte innovador i de qualitat que es pugui convertir en una referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. Així, l’Escola Montessori treballa amb el lema ‘Connecta’t al Montessori!” amb el suport de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya per integrar processos de creació i fabricació en els quals l’alumnat ha de materialitzar les seves idees a través de la fabricació digital.

Aquest dissabte, la comunitat educativa del Montessori s’ha trobat al centre per realitzar tallers i activitats on els nens i nenes han mostrat com l’ús de les tecnologies ha passat de ser instrumental a creatiu. La Matinal Maker ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. “Volem felicitar tota la comunitat educativa del Montessori per la seva implicació en aquesta nova manera de transmetre coneixement que fomenta que els nens i nenes pensin per si mateixos, prenguin decisions, treballin en equip ... i s’ho passin molt bé!” ha dit l’alcaldessa.

La iniciativa ha servit també per tancar la setmana de jornades de portes obertes que el centre ha organitzat amb la motiu de la preinscripció escolar de cara al curs vinent.

Dues escoles Magnet rubinenques
A més de la Montessori, l’escola Pau Casals també forma part de les escoles Magnet. En el cas de l’Escola Pau Casals, que des de fa anys desenvolupa un projecte de filosofia per promoure la capacitat reflexiva i crítica en l’alumnat, ha vist com una gran oportunitat participar en el programa Magnet de la mà de la Filmoteca de Catalunya i sota el lema ‘Una escola de pel·lícula!’.

El projecte Magnet està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, i compta amb la implicació d’ajuntaments com el de Rubí.