Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les famílies beneficiàries de beques menjador rebran targetes moneder D'aquesta manera, podran cobrar l'import corresponent als dies de tancament dels centres educatius com a conseqüència del coronavirus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les famílies beneficiàries de beques menjador rebran targetes moneder

D'aquesta manera, podran cobrar l'import corresponent als dies de tancament dels centres educatius com a conseqüència del coronavirus

Està previst lliurar 1.782 targetes moneder (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Està previst lliurar 1.782 targetes moneder (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Les famílies rubinenques que tinguin atorgada una beca menjador per als seus fills o filles podran mantenir l'ajuda gràcies a una targeta moneder que s'habilitarà en els propers dies, segons han anunciat aquest dilluns els departaments d'Educació i Treball, Afers Socials i Famílies. D'aquesta manera, podran fer front a les despeses dels àpats que deixaran de rebre com a conseqüència del tancament dels centres educatius pel coronavirus (COVID-19).

Està previst que les targetes destinades a Rubí es distribueixin de manera personal al domicili de cada infant entre el dilluns 23 i el dimecres 25 de març. Amb aquest sistema, l'Ajuntament vol evitar que, en ple estat d'alarma, les famílies hagin de sortir al carrer i es produeixin aglomeracions als Serveis Socials municipals.

A Rubí, hi ha previst fer entrega de 1.782 targetes a famílies que es beneficien actualment d'ajuts de menjador. Aquestes aniran carregades amb un import que podran fer servir en establiments d'alimentació, tal com ho farien amb una targeta de crèdit.

Garantir la quantia dels ajuts a les famílies és de gran importància ja que, per a molts infants, el menjar que consumeixen a l'escola és l'únic àpat calent que fan al dia. Per tant, el tancament preventiu dels centres posava en risc la seva correcta alimentació.

La mesura, que ha estat possible gràcies a un acord entre la Generalitat i "la Caixa", s'estendrà fins que se suspenguin les mesures de prevenció extraordinàries decretades per contenir la pandèmia. Les targetes es destinaran a infants usuaris del servei de menjador i a menors beneficiaris dels serveis d'intervenció socioeducativa amb àpat inclòs.

Les persones que hagin de comunicar a l'Ajuntament alguna incidència o altra informació rellevant per a la correcta recepció de les targetes moneder, com per exemple un canvi d'adreça, ho poden fer al correu dels Serveis Socials municipals: . 

Es manté el repartiment solidari d'aliments
Malgrat l'estat d'alarma, les entitats del Rebost Solidari (Càritas i Frater-Nadal) i la Botiga Solidària d'ASAV mantenen el repartiment de lots d'aliments entre les persones necessitades. Aquest es farà en els dies habituals, dijous i divendres, i s'hi prendran totes les mesures de prevenció possibles per evitar contagis de Covid-19. Les persones beneficiàries han d'acudir-hi en una hora concertada prèviament, tal com ja passa fora fora del període excepcional, i han de mantenir en tot moment la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries. Com a precaució, també es limitarà el nombre de persones que podran estar simultàniament a l'interior del local.

Molts dels rubinencs i rubinenques que treballen com a voluntaris en aquest repartiment d'aliments són persones majors de 65 anys, considerades col·lectiu de risc. Les entitats han hagut de fer un esforç per reforçar el seu voluntariat i així poder-les substituir.