Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles de Rubí es consciencien de la necessitat de prevenció per evitar la Sida Un muntatge teatral fomenta la responsabilitat entre els més joves amb motiu del Dia Internacional contra la Sida https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les escoles de Rubí es consciencien de la necessitat de prevenció per evitar la Sida

Un muntatge teatral fomenta la responsabilitat entre els més joves amb motiu del Dia Internacional contra la Sida

Moment de la representació de ‘Que sí, vida!. (Foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Moment de la representació de ‘Que sí, vida!. (Foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida per recordar i donar suport a totes les persones que d’una manera o d’una altra s’han vist afectades pel VIH. La Sida és una malaltia que destrueix el sistema immunitari, produïda pel virus de la immunodeficiència humana (VIH).

La comunitat internacional ha assumit el compromís de posar fi a l’epidèmia del VIH l’any 2030. Aquest és un dels reptes de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides i que Rubí ha fet seva. A Catalunya, enguany, aquesta commemoració es fa sota el lema ‘Reforcem el compromís’, que Rubí ha també ha assumit.

Aquesta setmana, alumnes de quart de Secundària de diferents centres educatius de Rubí han assistit a la representació de l’obra de teatre ‘Que sí, vida!’. És un muntatge que treballa la prevenció de les Infeccions de Transmissió Sexual i el VIH/sida, incidint sobretot en la negociació i cures en les relacions sexuals.

En total, 541 alumnes han assistit a les quatre representacions que s’han fet d’aquest muntatge entre aquest dimecres i aquest dijous al teatre municipal La Sala.

Aquest divendres, Dia Mundial contra la Sida, es penjarà un llaç vermell a la façana del Rubi Forma i s’il·luminarà, a  primera hora del matí, la façana de l’ajuntament amb el color vermell propi d’aquesta commemoració.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible