Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats que treballen per la inclusió social explicaran la seva tasca a la 3a jornada "Mou-te per Rubí" La rambla del Ferrocarril acollirà durant tot aquest dissabte activitats lúdiques i divulgatives al voltant de la solidaritat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi-crespo-negre.svg

Les entitats que treballen per la inclusió social explicaran la seva tasca a la 3a jornada "Mou-te per Rubí"

La rambla del Ferrocarril acollirà durant tot aquest dissabte activitats lúdiques i divulgatives al voltant de la solidaritat

D’esquerra a dreta: Eduardo Asensio, Marta García, Lluís Carreras i Sonia Revolorio.
D’esquerra a dreta: Eduardo Asensio, Marta García, Lluís Carreras i Sonia Revolorio

La Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social ─integrada per Càritas, Frater-Nadal, Creu Roja i l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) sota la coordinació de l’Ajuntament─ i el col·lectiu Comcau organitzen aquest dissabte 4 de juny la 3a Jornada Solidària Mou-te per Rubí. L’activitat, que tindrà lloc entre les 10 i les 23 h a la rambla del Ferrocarril, té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania la tasca que desenvolupen aquestes entitats a favor de la inclusió social, així com recollir aliments i productes d’higiene de primera necessitat.

A la presentació de la jornada, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha agraït la tasca que fan aquestes associacions durant tot l’any: “La Taula d’entitats per la inclusió social és imprescindible per l’Ajuntament. Ens dóna suport en les polítiques socials, sovint amb pocs mitjans. Fan una tasca de molta utilitat”. Segons García, “Rubí es mou pels temes solidaris, és una ciutat solidària, i no tinc cap dubte que aquesta jornada anirà molt bé”.

Per la seva banda, Sonia Revolorio, representant del col·lectiu Comcau, ha comentat que “la jornada de dissabte és una manera d’agrair a totes les persones que són solidàries durant tot l’any la seva participació en les diferents recollides d’aliments que organitzen tant la Taula d’entitats com el Banc dels Aliments”. Eduardo Asensio, representant d’ASAV, ha afegit que “allò important d’aquest dia és l’actitud dels veïns i veïnes d’acostar-se a ajudar. Això és tan important com la donació d’aliments en si”. Per últim, Lluís Carreras, president del comitè comarcal de Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix, ha explicat que la jornada de dissabte és “un exemple de com la societat civil, acompanyada de les autoritats, és capaç de fer moltes coses. No es tracta de pensar que algú ja ens ho arreglarà, que els Ajuntaments i governs ens ho arreglin tot. Ja fan molta cosa i la societat civil també n’ha de fer molta, i treballant en xarxa”.

Una jornada farcida d’activitats
Durant la 3a Jornada Solidària Mou-te per Rubí, les entitats participants oferiran informació sobre la seva tasca, així com activitats lúdiques pels visitants, especialment pels infants.

Càritas ha programat tallers de maquillatge; Frater-Nadal oferirà activitats d’escacs i de bombolles de sabó; Creu Roja ha organitzat tallers de prevenció d’accidents i de primers auxilis i el joc En temps de crisi, el valor de les persones; i el col·lectiu Comcau ha programat un taller de reciclatge de joguines, una xocolatada i una botifarrada popular. També hi haurà un concert, actuacions i exhibicions de zumba i la lectura d’un manifest. A més, durant tot el dia hi haurà servei de bar.

Les entitats organitzadores de la 3a Jornada Solidària Mou-te per Rubí fan una crida a la ciutadania perquè aporti aliments ─especialment llet, oli, llaunes de tonyina, llegums cuites i tomàquet fregit─ i productes d’higiene de primera necessitat amb l’objectiu de fer-los arribar a la gent amb pocs recursos del municipi. Aquests es podran lliurar dissabte a la rambla del Ferrocarril, però també durant tota aquesta setmana a diferents espais, com ara al gimnàs Duet Sports, a l’establiment Moments, a l’Ateneu, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, a l’edifici Rubí+D i a les Escoles Bressol Municipals Sol, solet, Lluna i La Bruna, entre d’altres.