Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats que lluiten contra l’exclusió social es donen a conèixer amb una jornada plena d’activitats La 2a Jornada Solidària “Mou-te per RubÍ”, celebrada dissabte, serveix per recollir més de 300 quilos d’aliments i productes d’higiene https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les entitats que lluiten contra l’exclusió social es donen a conèixer amb una jornada plena d’activitats

La 2a Jornada Solidària “Mou-te per RubÍ”, celebrada dissabte, serveix per recollir més de 300 quilos d’aliments i productes d’higiene

Un dels tallers organitzats per la Creu Roja (foto: Localpres).
Un dels tallers organitzats per la Creu Roja (foto: Localpres)

La Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Càritas, Frater-Nadal, Creu Roja i l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) sota la coordinació de l’Ajuntament, i el col·lectiu Comcau van organitzar dissabte la 2a Jornada Solidària Mou-te per Rubí. L’activitat, que va tenir lloc duran tot el dia a la Rambla del Ferrocarril, tenia com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania la tasca que desenvolupen aquestes entitats a favor de la inclusió social, així com recollir aliments i productes d’higiene de primera necessitat.

Les entitats organitzadores han valorat molt positivament la participació registrada durant la jornada i especialment la gran implicació de les famílies en els diferents tallers programats. Aquesta bona resposta va permetre recollir més de 350 quilos d’aliments i productes d’higiene de primera necessitat, entre els quals destaquen 48 litres de llet. A més, 400 persones van contribuir amb 1 € simbòlic a la paella solidària, superant així totes les previsions dels organitzadors.

Durant la 2a Jornada Solidària Mou-te per Rubí, les entitats participants van poder oferir informació sobre la seva tasca però també activitats lúdiques per a tota la família, com ara tallers de joguines reciclades, de maquillatge o de bombolles de sabó. També va haver-hi actuacions musicals i activitats d’animació a càrrec d’altres col·lectius de la ciutat, com ara els Tronats del Tabal o Duet Sports.

Manifest de la Taula d’entitats      
En el marc de la 2a Jornada Solidària Mou-te per Rubí, els membres de la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social van fer lectura d’un manifest centrat en la greu situació que pateixen moltes famílies com a conseqüència de la crisi. En aquest text, les entitats recorden, entre d’altres, que “els processos de canvi social i la crisi econòmica han modificat els perfils i els límits de la vulnerabilitat i l’exclusió social. La crisi actual ha posat de manifest la pobresa i les situacions d’exclusió que viuen moltes persones i la vulnerabilitat de molts d’aquests drets. Per tant, calen mesures de resposta dirigides a les persones que pateixen situacions greus de pobresa, situacions de clar desavantatge econòmic i social respecte a la resta de persones del seu entorn”.

Després de l’èxit d’aquesta jornada, que enguany estrenava ubicació a la Rambla del Ferrocarril, la intenció de les entitats organitzadores és donar-li continuïtat en els propers anys.

Imatges relacionades

Actuació de màgia a càrrec de Jordi Quimera (foto: Localpres)
Actuació de màgia a càrrec de Jordi Quimera (foto: Localpres)
Un altre dels tallers per als infants (foto: Localpres)
Un altre dels tallers per als infants (foto: Localpres)