Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses interessades a exportar poden demanar l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa El projecte Exporta per a petites i mitjanes empreses, pensat per a companyies que s’inicien en el món de la internacionalització, disposa de places vacants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les empreses interessades a exportar poden demanar l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa

El projecte Exporta per a petites i mitjanes empreses, pensat per a companyies que s’inicien en el món de la internacionalització, disposa de places vacants

L’OSE impulsa per cinquè any consecutiu un projecte per a aquelles empreses que volen iniciar-se en l’exportació (foto: Freepik).
L’OSE impulsa per cinquè any consecutiu un projecte per a aquelles empreses que volen iniciar-se en l’exportació (foto: Freepik)

El projecte Exporta per a petites i mitjanes empreses, que organitza l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, disposa encara de places vacants. Les empreses interessades a participar-hi poden formalitzar la seva inscripció de forma presencial a la Masia de Can Serra (c. Can Serra, 3), trucant al telèfon 93 588 70 00 ext. 1439, o bé enviant un correu electrònic a .

Exporta per a petites i mitjanes empreses és un projecte 100% subvencionat per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona que suma ja cinc edicions ─anteriorment amb el nom Iniciació a l’exportació─. Es tracta d’una de les tres accions que ofereix l’OSE en l’àmbit de la internacionalització, juntament amb Consolidació internacional i Diversificació internacional.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar formació, assessorament i acompanyament individualitzat a pimes i micropimes de Rubí que volen iniciar-se en l’exportació, saber com contextualitzar adequadament el que representa aquest pas i adquirir els coneixements necessaris i una visió global de tot el procés. En el marc d’aquest assessorament, es forma els membres del departament comercial per poder afrontar el procés exportador amb garanties, s’analitza les empreses participants i se’ls proporciona un pla d’acció individual per poder començar a exportar.

El projecte s’estructura en quatre fases. Les dues primeres consten de 60 hores d’assessorament, distribuïdes en sessions individuals i de grup, en què es combina la formació genèrica amb formació tècnica i sessions pràctiques. A la tercera fase, es fan tutories i acompanyament individualitzat a totes les empreses participants amb l’objectiu d’elaborar un Pla de promoció internacional. Finalment, cada companyia rep un informe  a mida amb el seu potencial exportador i una estratègia definida sobre la venda dels seus productes a l’exterior.

Exporta per a petites i mitjanes empreses és un dels set Projectes de millora de la competitivitat que impulsa l’Oficina de Serveis a l’Empresa durant aquest any. A banda d’aquest, també s’han previst les accions Quadre de comandament, Finançament a mida, Consolidació internacional, Diversificació internacional, Xarxa Rubí Empresa i Planifica estratègicament la teva empresa. En el cas del projecte Finançament a mida, també hi ha places disponibles a hores d’ara.