Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses de Rubí creades amb l’assessorament de l’OSE presenten la taxa de supervivència més alta de la demarcació Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, un 77,3% de les empreses creades fa tres anys amb l’acompanyament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) continuen obertes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les empreses de Rubí creades amb l’assessorament de l’OSE presenten la taxa de supervivència més alta de la demarcació

Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, un 77,3% de les empreses creades fa tres anys amb l’acompanyament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) continuen obertes

L’Oficina de Serveis a l’Empresa està ubicada a la Masia de Can Serra.
L’Oficina de Serveis a l’Empresa està ubicada a la Masia de Can Serra

Les empreses creades el 2015 amb l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí mostren, al cap de tres anys, una taxa de supervivència del 77,3%; un índex superior a la del Vallès Occidental (59,6%) i a la de la demarcació de Barcelona (59,8%). A Rubí, la taxa supera en més de vuit punts la de l’any passat (68,5%) i en més de 27, la de 2014 (50%). En els últims cinc anys, la taxa de supervivència mitjana a Rubí és del 64,4%, mentre que a la comarca és del 59,5% i a la demarcació de Barcelona del 58,7%.

La Diputació de Barcelona realitza cada any un estudi on s’analitza la situació de les empreses que s’han constituït a la demarcació amb l’assessorament dels 44 centres locals de serveis a les empreses de la zona, entre els quals hi ha l’OSE. A tota la demarcació de Barcelona, 1.592 persones emprenedores van posar en marxa una empresa l’any 2015 amb l’acompanyament dels serveis a les empreses dels seus municipis. A Rubí, ho van fer 23 persones, de les quals 22 han participat en l’estudi (95,7%).

L’estudi també conclou que les empreses que es mantenen en funcionament tres anys després tenen de mitjana 1,5 persones en plantilla i una facturació mitjana de 60.735 euros. El 64,7% diu que l’empresa té bones perspectives de cara a l’any vinent.

Suport a la creació d’empreses
El Servei de Creació d’Empreses, ubicat a la Masia de Can Serra, ajuda de forma gratuïta les persones amb una idea de negoci a valorar-ne la viabilitat i madurar el seu projecte, alhora que els ofereix informació dels recursos que tenen al seu abast. Quan es determina que un projecte empresarial és viable, el Servei de Creació d’Empreses ofereix a la persona emprenedora orientació sobre les diferents vies de finançament i l’ajuda en el procés de sol·licitud dels diners. Pel que fa als tràmits jurídics, des de la mateixa Masia de Can Serra es gestionen les llicències d'activitats i d'obres, mentre que el Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) permet donar d'alta l’empresa de forma pràcticament immediata.