Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empresàries rubinenques del projecte Impuls en femení tanquen la seva formació a Can Serra La cloenda de la proposta ha tingut lloc aquest divendres a la Masia de Can Serra i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les empresàries rubinenques del projecte Impuls en femení tanquen la seva formació a Can Serra

La cloenda de la proposta ha tingut lloc aquest divendres a la Masia de Can Serra i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez

L’alcaldessa amb les 16 dones del projecte (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa amb les 16 dones del projecte (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Les 16 dones empresàries que han participat en el programa de foment de l’emprenedoria Impuls en femení han tancat la seva formació a la sala fòrum de la Masia de Can Serra. A través d’aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, les empresàries han tingut accés a un itinerari formatiu personalitzat, assessorament i seguiment individualitzat dels seus projectes empresarials, tots ubicats i/o domiciliats a Rubí. En el marc d’aquesta última sessió, les 16 empresàries han presentat els seus negocis en un discurs on han demostrat les habilitats a l'hora de parlar en públic i de comunicar les seves propostes.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha lloat la iniciativa empresarial de les 16 empresàries de la ciutat: “Formeu part d’aquest projecte perquè sou empresàries, teniu idees, talent i formació i esteu invertint els vostres diners i el vostre temps en aixecar un negoci a Rubí. Només per això ja formeu part del canvi de paradigma que construirà una societat més justa per totes i tots”. “Espero que aquest temps de treball compartit us hagi servit per crear una xarxa de dones empresàries de la ciutat que a partir d’ara puguin col•laborar i treballar plegades”, ha conclòs. Han acompanyat la màxima edil el regidor de Comerç i Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón; el regidor de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto Ortiz; i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

Les 16 idees de negoci de les participants ofereixen serveis de neteja, vermuteria, perruqueria, serveis culturals i de manteniment, centres de teràpia i de suport familiar, disseny i ecommerce, logopèdia a domicili, traducció i gravació, activitats extraescolars i coworking.

A través d’aquest programa d’assessorament empresarial també es promou la creació de sinergies entre dones emprenedores que puguin fomentar aliances i construir col·lectivament un hub d'emprenedoria femenina a Rubí. Les participants han format part d’un grup de treball reduït i han rebut formació a mida segons les necessitats concretes del seu projecte. El grup de treball les ha acompanyat en la implementació de les eines i tècniques requerides per la seva proposta empresarial i han pogut compartir coneixements i donar visibilitat a la seva feina, entre d’altres.

Impuls en femení s’ha desenvolupat a través de reunions setmanals dels grups de treball formats per quatre empresàries. En total, s’han realitzat 12 sessions de treball. L’any vinent, es faran quatre reunions més de consolidació de temes per veure com s’estan aplicant els conceptes treballats i les dificultats que es troben, amb l’objectiu de donar continuïtat a la formació.

Objectius de Desenvolupament sostenible