Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les banderes de l’Ajuntament de Rubí onejaran a mig pal en record de les víctimes de l’atemptat de La Rambla Aquest dissabte es compleixen dos anys de la tragèdia que va acabar amb la vida de dos veïns rubinencs i en va ferir altres dos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les banderes de l’Ajuntament de Rubí onejaran a mig pal en record de les víctimes de l’atemptat de La Rambla

Aquest dissabte es compleixen dos anys de la tragèdia que va acabar amb la vida de dos veïns rubinencs i en va ferir altres dos

Banderes a mig pal en solidaritat amb les víctimes rubinenques el 2017 (foto: Ajuntament de Rubí).
Banderes a mig pal en solidaritat amb les víctimes rubinenques el 2017 (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquest dissabte 17 d’agost, coincidint amb el segon aniversari de l’atemptat de La Rambla, l’Ajuntament de Rubí abaixarà a mig pal les banderes de l’edifici consistorial en record i solidaritat amb les víctimes rubinenques. “Rubí va ser un municipi fortament colpejat per aquesta tragèdia. El record del Xavi i el Paco el tenim molt viu i no volem que s’esvaeixi; com tampoc volem oblidar les lliçons apreses enmig d’aquest dolor: que el terrorisme no ens pot aturar i que Rubí, com Barcelona o Cambrils, és una ciutat de pau”, ha expressat l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez Martínez.

El 17 d’agost de 2017, una furgoneta va irrompre a la part alta de La Rambla i va atropellar les persones que hi passejaven en aquell moment, causant 14 morts i més d’un centenar de ferits ─a banda d’una altra víctima mortal interceptada pels terroristes mentre fugien. Dos rubinencs, un d’ells un nen de tres anys, van perdre la vida a l’atemptat i altres dos en van resultar ferits.

Poques hores després d’aquest atac, Cambrils va viure una segona acció violenta que es va saldar amb una persona morta. 

Rubí va viure amb dolor i solidaritat la pèrdua dels seus veïns. Sota el lema Rubí no té por, la ciutat es va mostrar unida per plantar cara a la tragèdia i reivindicar els valors d’una societat cohesionada. La imatge dels pares del Xavi, el petit mort a l’atemptat, abraçant-se al substitut de l’imam de la mesquita de Rubí durant un acte d’homenatge va fer la volta al món com a símbol d’aquest esperit de concòrdia.

La Rambla acollirà aquest dissabte al matí un petit acte d’homenatge a les víctimes amb motiu del segon aniversari de l’atemptat de Barcelona. Per desig exprés de les persones afectades, aquesta serà una celebració discreta, consistent en un minut de silenci i una ofrena floral al mosaic de Joan Miró.