Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les aules d’estudi nocturnes i de caps de setmana obren a partir d’aquest dimecres a la Biblioteca Municipal Aquest espai, pensat perquè les persones joves puguin preparar els seus exàmens en un entorn òptim, es podrà fer servir fins al 28 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les aules d’estudi nocturnes i de caps de setmana obren a partir d’aquest dimecres a la Biblioteca Municipal

Aquest espai, pensat perquè les persones joves puguin preparar els seus exàmens en un entorn òptim, es podrà fer servir fins al 28 de gener

Les aules obren coincidint amb els exàmens del febrer.
Les aules obren coincidint amb els exàmens del febrer

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler torna a acollir a partir d’aquest dimecres 27 de desembre i fins al 28 de gener les aules d’estudi nocturnes i de cap de setmana, adreçades als joves de la ciutat que vulguin preparar els seus exàmens en un entorn òptim i sense la necessitat de moure’s de Rubí.

En aquesta nova edició, funcionaran en el següent horari:

  • De dilluns a divendres de 21 a 24 h
  • Dissabtes de 14 a 22 h
  • Diumenges de 10 a 22 h

Actualment, les aules d’estudi obren dos cops a l’any, coincidint amb la preparació dels exàmens de febrer i juny. En la seva darrera edició, aquest servei ofert per Rubí Jove va augmentar un 62,31% el seu nombre d’usuaris, sumant un total de 969 assistents entre el 15 de maig i el 18 de juny. La majoria van ser joves de 18 a 30 anys ─la mitjana d’edat és de 22 anys─, tot i que també va haver-hi 65 assistents menors de 18 anys i 81 majors de 30. Les dones van predominar-hi clarament, representant el 62,75% del total enfront del 37,27% d’homes.

Més de la meitat dels assistents ─un 52,01%─ van ser estudiants universitaris, seguits d’un 37,56% d’alumnat de batxillerat, un 4,64% de nois i noies d’ESO i un 2,37% de cicles formatius. La resta van ser persones que estudiaven idiomes o preparaven oposicions.

Pel que fa a la procedència, un 90,82% de les persones usuàries van ser de Rubí, davant d’un 2,58% de joves vinguts de Sant Cugat del Vallès, un 1,96% de Terrassa i un 1,03% de Barcelona. La resta eren de municipis diversos, majoritàriament de la comarca.

L’enquesta de valoració de les aules d’estudi, omplerta per 86 persones, mostra que els usuaris i usuàries estan molt satisfets amb el servei, ja que li donen una nota mitjana de 8,44.