Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les agents pel civisme informen la ciutadania de la importància de no alimentar coloms i cotorres La sobrealimentació d’aquests animals afavoreix la seva reproducció descontrolada i facilita la proliferació de plagues, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les agents pel civisme informen la ciutadania de la importància de no alimentar coloms i cotorres

La sobrealimentació d’aquests animals afavoreix la seva reproducció descontrolada i facilita la proliferació de plagues, entre d’altres

Les agents pel civisme informen la ciutadania des d’aquest punt informatiu itinerant (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les agents pel civisme informen la ciutadania des d’aquest punt informatiu itinerant (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’equip d’agents pel civisme inicia una campanya d’informació i sensibilització sobre la necessitat d’evitar alimentar els coloms i les cotorres de la via pública. I és que s’ha detectat que moltes persones, mogudes pel seu amor als animals però desconeixent els seus costums i vertaderes necessitats, solen donar menjar a aquestes espècies, creient que així contribueixen al seu benestar. I, en canvi, aquesta manera d'actuar no sempre és positiva i pot causar problemes de salut pública, tant per les persones com per als mateixos animals.

Alimentar els coloms i les cotorres afavoreix la seva reproducció descontrolada i facilita la proliferació de plagues, amb les consegüents conseqüències sanitàries. La sobrepoblació d’aquestes espècies també pot comportar problemes en actuar com a transmissors de diferents malalties. D'altres problemàtiques derivades són l’acumulació dels seus excrements, d’elevat efecte corrosiu, que pot provocar danys en les estructures d’edificacions, espais d’ús públic i mobiliari urbà, a la vegada que embruten voreres i façanes. Així mateix, els nius poden ocupar i obstruir forats de ventilació.

Per evitar tots aquests problemes, l’Ajuntament demana als rubinencs i les rubinenques que no alimentin els coloms i les cotorres en espais d’ús públic. De fet, aquesta conducta pot ser sancionada en compliment de l’Ordenança de tinença d’animals.

Amb l’objectiu de fer arribar aquest missatge de forma més directa al conjunt de rubinencs, l’equip d’agents pel civisme muntarà un punt informatiu itinerant, que durant els propers dies recorrerà diversos espais de la ciutat. Aquest dimarts al matí s’han ubicat a la pl. Doctor Guardiet i els propers dies visitaran la pl. Pearson, la pl. Andalusia, la pl. Onze de Setembre, la pl. Aragó, la pl. Mercat, la pl. Progrés i la cantonada del pg. Francesc Macià/c. Pere Esmendia.  

A banda, s’informarà de la campanya als establiments comercials ubicats a les immediacions d’aquests punts ─especialment aquells que tenen terrassa i aquells locals on es ven pa─ per tal que se sumin a la difusió d’aquesta iniciativa mitjançant la col·locació d’uns cartells informatius.

Objectius de Desenvolupament sostenible