Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les “Parelles TIC” faciliten l’aprenentatge de les noves tecnologies entre la població adulta Joves voluntaris de l’Institut L’Estatut condueixen sessions formatives a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l’Ateneu Municipal i l’Espai Jove Torre Bassas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les “Parelles TIC” faciliten l’aprenentatge de les noves tecnologies entre la població adulta

Joves voluntaris de l’Institut L’Estatut condueixen sessions formatives a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l’Ateneu Municipal i l’Espai Jove Torre Bassas

Els joves comparteixen els seus coneixements digitals amb persones adultes que no dominen les noves tecnologies.
Els joves comparteixen els seus coneixements digitals amb persones adultes que no dominen les noves tecnologies

El projecte Parelles TIC, impulsat conjuntament per la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l’Ateneu Municipal i l’Espai Jove Torre Bassas, ja ha començat a caminar. Entre aquesta setmana i la vinent, tindran lloc les primeres trobades de les parelles participants, formades per joves voluntaris de l’Institut L’Estatut i persones adultes que no dominen el món digital.

Parelles TIC és una proposta d’aprenentatge de noves tecnologies que aprofita les competències de l’anomenada generació digital, una franja de la població amb un alt domini d’enginys digitals de qualsevol tipus. La iniciativa neix amb un doble objectiu: d’una banda, minimitzar l’impacte que ocasiona l’anomenada escletxa digital en un sector de la ciutadania que té poques possibilitats d’adquirir i aprendre eines, coneixements i habilitats relacionades amb les noves tecnologies; i de l’altra, formar i sensibilitzar la població jove en valors com la solidaritat, les habilitats comunicatives o la sistematització de continguts a través del coneixement i la implicació en el seu entorn social i comunitari.

El projecte es basa en sessions formatives conduïdes pels joves voluntaris de l’Institut L’Estatut i que tindran lloc als espais interactius de la Biblioteca Municipal, l’Ateneu i l’Espai Jove Torre Bassas.

Presentació de les “Parelles TIC”
El passat 26 d’octubre, va tenir lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler la presentació del projecte Parelles TIC. Durant l’acte, la Policia Local va impartir una xerrada sobre responsabilitat i seguretat en el comportament i ús d’Internet i de les xarxes socials adreçada a tots els participants. Posteriorment, es van formar les primeres parelles d’acord als seus criteris de disponibilitat.

Parelles TIC preveu dues fases: a la primera, les parelles integrades per voluntaris de L’Estatut es trobaren periòdicament fins al mes de febrer; a la segona, entre els mesos de febrer i maig, s’intentarà ampliar l’abast del projecte.

Les persones interessades en aquesta iniciativa poden adreçar-se a qualsevol dels equipaments organitzadors.