Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ateneu reforça els cursos i tallers en la seva nova programació El proper 28 de desembre, s'obriran les inscripcions per a les activitats del primer trimestre de l'any, que seran majoritàriament presencials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ateneu reforça els cursos i tallers en la seva nova programació

El proper 28 de desembre, s'obriran les inscripcions per a les activitats del primer trimestre de l'any, que seran majoritàriament presencials

Durant el proper trimestre, la majoria d'activitats seran presencials (foto: Ajuntament de Rubí - Teresa Llordés ).
Durant el proper trimestre, la majoria d'activitats seran presencials (foto: Ajuntament de Rubí - Teresa Llordés )

L'Ateneu Municipal ja té a punt la nova programació d'hivern, que arrencarà després de les festes de Nadal. Si l'evolució de la pandèmia ho permet, les activitats seran majoritàriament presencials, a excepció d'algunes propostes formatives que s'han previst en línia o en un format híbrid. Les inscripcions per poder assistir a les iniciatives programades s'obriran el dilluns 28 de desembre a les 10 h.

Dins l'oferta de cursos i tallers, l'equipament municipal permet accedir a un gran ventall de temàtiques. En l'àmbit de les humanitats, s'oferirà la segona part del Curs d'art i pensament al món modern, dedicada a les avantguardes artístiques, i la proposta Una panoràmica per la història del cinema: la fascinació per les imatges en moviment. Els rubinencs i rubinenques també podran gaudir de diversos cursos relacionats amb l'expressió i la creativitat: el primer i segon nivell del Curs d'escriptura creativa, el Curs d'iniciació a l'aquarel·la i el Curs d'iniciació a la fotografia digital. Quant a la formació en salut i benestar emocional, s'ha programat el nou curs Benestar emocional en temps de pandèmia, a banda de les propostes Mètode Feldenkreis: Aprendre a aprendre, Parlar en públic a través de les eines del teatre i el Curs de farmaciola i cosmètica natural.

Més enllà dels cursos, l'Ateneu ofereix altres opcions per tastar nous coneixements o aprofundir en una gran diversitat de matèries. Aquest hivern, tornen els cicles Personatges de la història de Rubí, Literatura al voltant de nou escriptores. El món escrit per elles i Camps de cotó 2.0. A més, Wenceslao Galán estrena el Club de lectures de filosofia contemporània.

 

Activitats familiars

L'Ateneu manté les propostes presencials adreçades al públic familiar. És el cas de les activitats d'art i creativitat de Catàrtic, que permetran als més petits experimentar amb els llibres animats o flipbooks, les escultures amb filferro, les baldufes òptiques o els titelles realitzades amb la tècnica de l'assemblage a l'estil dels ninots de Paul Klee.

Aquest hivern, els infants també podran gaudir del teatre i de la música, amb les propostes Els calaixos del cel i Els sons de la primavera.

 

Música, teatre i cinema

La programació de l'Ateneu, com sempre, cuida molt l'oferta musical. Durant el proper trimestre, es podrà assistir novament al cicle Vespres de jazz i lletres, que combina lectures literàries amb música jazz. També tornen les propostes Sala Clàssica i Conta'm una òpera, vinculada a la programació del Gran Teatre del Liceu, així com una nova edició del Cicle de Jazz.

Pel que fa al teatre, l'equipament serà l'escenari de l'espectacle homenatge a Boris Vian VIAN (manual de supervivència).

A més, es projectaran a l'Ateneu dues noves pel·lícules dins el cicle El Documental del Mes.

    

Inscripcions

Per motius de seguretat, totes les activitats incloses a la programació de l'equipament requereixen reserva prèvia de plaça, fins i tot els tallers i espectacles gratuïts. Les inscripcions es podran fer a partir del dilluns 28 de desembre a les 10 h, a través d'Internet o de manera presencial a l'equipament, a excepció de les activitats familiars, que s'obriran amb un mes d'antelació.

En cas que no es puguin fer activitats presencials com a conseqüència de l'evolució de la pandèmia, tots els cursos i altres propostes es realitzaran, sempre que sigui possible, en format en línia a través de les plataformes adients i es comunicarà a l'alumnat a través del correu electrònic.