Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Antiga Estació obre aquest dijous l'exposició "Creativitat, expressió plàstica i salut mental" La mostra reuneix les obres guanyadores del Premi Xarxart, realitzades per persones usuàries dels serveis de la xarxa pública d’atenció a la salut mental de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Antiga Estació obre aquest dijous l'exposició "Creativitat, expressió plàstica i salut mental"

La mostra reuneix les obres guanyadores del Premi Xarxart, realitzades per persones usuàries dels serveis de la xarxa pública d’atenció a la salut mental de Catalunya

Algunes de les obres guanyadores del Premi Xarxart.
Algunes de les obres guanyadores del Premi Xarxart

L'Espai Expositiu Antiga Estació inaugura aquest dijous la mostra Creativitat, expressió plàstica i salut mental, amb la qual es commemora el 20è aniversari de la Fundació Congrés Català de Salut Mental. L'exposició reuneix les obres guanyadores del Premi Xarxart, creades per persones usuàries dels serveis de la xarxa pública d'atenció a la salut mental de Catalunya.

El Premi Xarxart és un concurs de pintura i dibuix que es va convocar entre els anys 1999 i 2017, coincidint amb cadascuna de les edicions del Congrés de Salut Mental. Les obres presentades al certamen són el resultat de la tasca realitzada des de diferents serveis de la xarxa de salut mental, que treballen des d'una mirada i orientació comunitària, acompanyant processos d'apoderament de les persones ateses. Es tracta de pintures i dibuixos que poden encabir-se en el concepte d'Art Brut, introduït el 1945 pel pintor Jean Dubuffet per definir aquell art creat per persones alienes al món artístic i sense una formació acadèmica. Sovint s'ha vinculat aquest terme amb les obres realizades per gent amb algun diagnòstic o trastorn de salut mental, o bé en situació d'exclusió.

Creativitat, expressió plàstica i salut mental és una exposició itinerant que es podrà veure a Rubí a partir d'aquest dijous i fins al proper 8 de novembre. Els horaris d'obertura al públic són els dijous, divendres i dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d'11 a 14 h.