Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament posa en marxa un servei d'acompanyament per a persones amb discapacitat La iniciativa permetrà sortir al carrer durant una hora menors de 21 anys i persones adultes amb poc suport familiar que presentin trastorns de conducta derivats del confinament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament posa en marxa un servei d'acompanyament per a persones amb discapacitat

La iniciativa permetrà sortir al carrer durant una hora menors de 21 anys i persones adultes amb poc suport familiar que presentin trastorns de conducta derivats del confinament

Les sortides s'hauran de valorar com a imprescindibles i sempre es produiran a prop de casa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les sortides s'hauran de valorar com a imprescindibles i sempre es produiran a prop de casa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'Ajuntament de Rubí ha impulsat un nou servei gratuït d'acompanyament per a persones amb discapacitat que presentin trastorns de conducta vinculats a la situació de confinament. La iniciativa, coordinada per l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional, s'adreça a infants i joves menors de 21 anys i a persones adultes amb poc suport familiar que puguin acreditar la necessitat de sortir al carrer per raons terapèutiques.

El servei contempla sortides d'una hora de durada pròximes al domicili. Un/a treballador/a familiar de l'empresa Suara serà l'encarregat/da d'acompanyar la persona amb discapacitat i de garantir en tot moment les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19. Aquest/a professional disposarà d'un equip de protecció per desenvolupar la seva tasca i en facilitarà un altre a la persona usuària.  

La família que sol·liciti el servei podrà escollir entre dues franges horàries: de 9 a 14 h i de 16 a 20 h, de dilluns a divendres. Com a màxim, podrà demanar dues hores a la setmana en dies diferents.

Per optar a aquest recurs, cal trucar al 637 831 056 (de 9 a 14 h de dilluns a divendres) o bé enviar un correu electrònic a . L'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional de l'Ajuntament s'encarregarà de valorar si la persona per a la qual se sol·licita el servei reuneix els requisits i, si és així, coordinarà la prestació amb Suara. El tipus i grau de discapacitat haurà de ser demostrat a través de la targeta acreditativa o del certificat de reconeixement.

Un respir per a les famílies
Aquest nou servei té com a objectiu acompanyar fora del domicili de forma professionalitzada les persones amb discapacitat que, com a conseqüència de la situació excepcional de confinament, puguin presentar alteracions de conducta. Alhora, però, també vol oferir una estona de respir a les seves famílies i facilitar-los la realització de tasques que són difícils de compaginar amb l'atenció a la persona amb discapacitat: anar a la compra, fer gestions, mantenir reunions telemàtiques, atendre altres persones del domicili, etc.

El recurs s'ajusta a les condicions imposades pel Govern espanyol dins l'estat d'alarma. Segons s'estableix a la instrucció dictada pel Ministeri de Sanitat el passat 19 de març, les persones amb discapacitat que presentin alteracions de conducta poden realitzar els desplaçaments que siguin necessaris sempre i quan es respectin les mesures de prevenció de contagis.