Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament introdueix la contractació de personal amb diversitat funcional com a condició especial d'execució a les noves licitacions Aquesta clàusula social s'ha incorporat per primer cop a la licitació del contracte del servei de gestió educativa i funcionament de les escoles bressol municipals Lluna i Sol, Solet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament introdueix la contractació de personal amb diversitat funcional com a condició especial d'execució a les noves licitacions

Aquesta clàusula social s'ha incorporat per primer cop a la licitació del contracte del servei de gestió educativa i funcionament de les escoles bressol municipals Lluna i Sol, Solet

La llei obliga a establir condicions especials d'execució de tipus social.
La llei obliga a establir condicions especials d'execució de tipus social

L'Ajuntament de Rubí ha començat a aplicar com a condició especial d'execució als procediments de licitació de serveis públics la contractació de persones amb diversitat funcional. El primer expedient a recollir aquesta clàusula ha estat el contracte del servei de gestió educativa i funcionament de les escoles bressol municipals Lluna i Sol, Solet, aprovat pel Ple municipal el passat mes de maig.

La Llei 9/2017, de 8 de novembre de 2017, de contractes del sector públic estableix l'obligació d'incloure al plec de clàusules administratives que regulen la contractació almenys una condició especial d'execució de tipus social, mediambiental o relacionada amb la innovació. Donant compliment a aquesta norma, l'Ajuntament ve introduint a tots els seus contractes algun d'aquests criteris, majoritàriament de caràcter social.

El procediment per adjudicar el servei de gestió educativa i funcionament de les escoles bressol municipals ha estat el primer on s'ha aplicat com a condició especial d'execució la contractació de, com a mínim, una persona treballadora amb diversitat funcional. Es tracta d'una mesura que, a banda de facilitar la inclusió laboral d'un col·lectiu especialment vulnerable, també pot comportar beneficis econòmics per a l'empresa adjudicatària, ja que els costos socials de la persona treballadora són susceptibles de bonificació.

Per a la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, "aquesta és una de les moltes mesures que hem d'anar aplicant de mica en mica per incidir, des de l'administració, en una ciutat més inclusiva. Només treballant des de tots els àmbits possibles podrem assolir aquest objectiu".

L'aplicació d'aquesta condició especial d'execució no pot implicar en cap cas l'acomiadament de personal que ja tingués contractat el licitador. A més, per garantir el correcte compliment de la mesura, l'Ajuntament requerirà a l'empresa adjudicatària la presentació de la relació de treballadors/es adscrits al servei al principi i al final de la vigència del contracte, identificant aquells/es que tingui acreditada la discapacitat i comprovant-ne tota la documentació vinculada.

La voluntat del Consistori és seguir introduint com a condició especial d'execució la contractació de persones amb diversitat funcional en aquells contractes amb un objecte que ho faci possible. La promoció de clàusules socials és una de les actuacions que recull el Pla d'atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional dins l'eix dedicat a la inserció laboral. Aquesta mesura en concret facilita l'entrada de les persones amb discapacitat al mercat de treball ordinari.