Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament impulsa una Aula de Salut oberta a tota la ciutadania El projecte arrencarà en format virtual el proper 8 de juny amb la conferència "18 mesos després, què en sabem de la COVID?" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament impulsa una Aula de Salut oberta a tota la ciutadania

El projecte arrencarà en format virtual el proper 8 de juny amb la conferència "18 mesos després, què en sabem de la COVID?"

Les sessions de l'Aula de Salut es transmetran pel canal de YouTube de l'Ajuntament.
Les sessions de l'Aula de Salut es transmetran pel canal de YouTube de l'Ajuntament

El Servei de Salut Pública de l'Ajuntament posarà en marxa aquest mes de juny una Aula de Salut amb l'objectiu de fomentar l'adopció d'hàbits saludables entre la ciutadania. La iniciativa, que du per lema Parlem de salut, fem salut, compta amb la col·laboració de professionals sanitaris dels tres centres d'atenció primària de la ciutat –Anton de Borja, Sant Genís i Mútua– i del Centre de Salut Mental Ferran Salsas i Roig.

L'Aula de Salut neix com un espai de divulgació i sensibilització obert a tots els rubinencs i rubinenques. Durant les sessions, els i les professionals compartiran amb la ciutadania els seus coneixements i la seva experiència en relació a l'adopció de bons hàbits i als diferents factors de risc per a la salut. "Hi ha moltes conductes que incideixen en el nostre benestar físic i emocional, fins i tot a l'hora d'evitar malalties cròniques. L'Aula de Salut parteix de la idea que la salut és una responsabilitat de tothom i que, per aquest motiu, cal que n'estiguem correctament informats i informades", ha explicat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín. Adoptar una alimentació equilibrada, realitzar activitat física regularment o no consumir tòxics seran alguns dels hàbits que s'incentivaran a les sessions de l'Aula de Salut.

El projecte arrencarà en format telemàtic per fomentar-ne la màxima participació malgrat la situació de pandèmia. Les xerrades, d'una hora i mitja aproximadament, es podran seguir en obert pel canal de YouTube de l'Ajuntament i, per tant, no serà necessari fer cap tipus d'inscripció. Les persones que estiguin interessades a resoldre dubtes referents al tema de la sessió podran enviar-los prèviament a través del correu salut.publica@ajrubi.cat per tal que els i les ponents puguin tenir-los en compte a la seva exposició.

La primera conferència tindrà lloc el dimarts 8 de juny a les 18 h sota el títol 18 mesos després, què en sabem de la COVID? Anirà a càrrec de les infermeres Núria Puerto i Yolanda Gracia, del CAP Mútua, i de María del Mar Sánchez, del CAP Sant Genís, i se centrarà en com es contagia la COVID-19, què hem de fer en cas de tenir-la i en tot el que fa referència a la vacunació.

El Servei de Salut Pública treballa per dedicar les properes sessions de l'Aula de Salut a la salut mental, la nutrició i l'activitat física.