Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i el Consorci Sanitari de Terrassa col·laboren en l'organització d'un cicle de xerrades sobre salut i maternitat La programació de conferències en línia arrencarà el proper 27 de maig amb una sessió dedicada a les cures preconcepcionals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament i el Consorci Sanitari de Terrassa col·laboren en l'organització d'un cicle de xerrades sobre salut i maternitat

La programació de conferències en línia arrencarà el proper 27 de maig amb una sessió dedicada a les cures preconcepcionals

Part del cicle se centra en els canvis que experimenten les mares durant l'embaràs.
Part del cicle se centra en els canvis que experimenten les mares durant l'embaràs

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) organitza, amb el suport de l'Ajuntament de Rubí, un nou cicle de xerrades en línia sobre salut i maternitat. Es tracta de sessions gratuïtes d'una hora de durada a càrrec de professionals del CST que aborden qüestions d'interès per a dones que vulguin ser mares, que estiguin embarassades o que ja hagin parit.

La primera xerrada tindrà lloc el proper dijous 27 de maig sota el títol Cures preconcepcionals: com arribar a l'embaràs en un estat òptim de salut. En aquesta sessió, la llevadora d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Inma Melús Nuño repassarà tots aquells temes que cal tenir en compte a l'hora de planificar un embaràs, com és l'exploració de l'estat de salut i dels antecedents familiars, la detecció de possibles factors de risc, les recomanacions pel que fa a alimentació, activitat física o higiene bucodental, entre d'altres, i els dubtes que acompanyen l'inici de la maternitat.

El 3 de juny, Eva Artieda Oseñalde, llevadora de la sala de parts i d'ASSIR, oferirà la xerrada Autocura: per a una experiència positiva de l'embaràs i el part. En aquesta ocasió, s'explicaran els canvis fisiològics que es produeixen durant la gestació, les cures que cal tenir en compte per afrontar-los de la millor manera possible, els recursos de què disposa el CST per ajudar les mares i com elaborar un pla de naixement.

La tercera sessió del cicle arribarà el 10 de juny amb el títol El postpart: consells per sobreviure els primers dies. La llevadora d'ASSIR Sandra Bertrán Borràs hi tractarà totes aquelles qüestions que preocupen les dones que acaben de ser mares: l'inici de l'alletament, els aspectes que intervenen en un postpart precoç –vincle amb el fill o filla, canvis físics i emocionals de la mare, cures de la mare i del nadó i consells per a la parella–, la sexualitat després del part i els recursos del CST per atendre les mares que es troben en aquesta etapa.

Finalment, el 17 de juny, s'impartirà la xerrada Neix el meu fill... A quins drets i ajudes puc optar?, a càrrec de Mireia Nieto Benito, treballadora social dels CAP Anton de Borja i Sant Genís. En aquesta sessió, s'abordaran nombroses qüestions pràctiques, com ara els permisos de maternitat i paternitat, les prestacions econòmiques vigents, el registre del nadó o l'alta al padró municipal, entre d'altres.

Tot i que el cicle tracta l'embaràs i la maternitat, està obert a tota la ciutadania, no només a les dones. Totes les xerrades es faran a partir de les 18.30 h a través de la plataforma de videoconferències Zoom. L'accés serà lliure a través d'aquest enllaç, introduint l'identificador de reunió 843 9462 0911 i el codi d'accés 637089. Les persones que hi assisteixin tindran la possibilitat de formular preguntes al final de cada sessió.