Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament garanteix l'atenció a les víctimes de violència masclista Les dones que pateixin aquesta violència poden contactar per telèfon amb el Servei d'Informació i Atenció a la Dona i amb els cossos d'emergència https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament garanteix l'atenció a les víctimes de violència masclista

Les dones que pateixin aquesta violència poden contactar per telèfon amb el Servei d'Informació i Atenció a la Dona i amb els cossos d'emergència

Cartell de la campanya de la Diputació.
Cartell de la campanya de la Diputació

Les dones que puguin estar patint violència masclista poden seguir contactant amb el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) trucant al telèfon 935 887 000, de 9 a 14 h. Les psicòlogues del servei les atendran prioritàriament de manera telefònica i, en aquells casos que sigui necessari, podran concertar trobades presencials extremant totes les mesures de seguretat.

La Policia Local també està a disposició de les víctimes de la violència masclista les 24 hores a través del telèfon 935 887 092 (o 092). Les dones disposen igualment del telèfon gratuït i confidencial 900 900 120 i del telèfon general d'emergències, el 112.

Coincidint amb la vigència de l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Rubí ha reforçat la coordinació amb l'Institut Català de les Dones, al qual fa arribar diàriament informació sobre les situacions de violència que han estat ateses a la ciutat.

"Contra la violència masclista, que no t’aturi el confinament"
El confinament obligatori provocat pel coronavirus ha suposat un risc afegit per a les dones i infants víctimes de la violència domèstica, ja que estan obligats a conviure amb el seu agressor. Ho fan, a més, en un context excepcional que pot contribuir a agreujar els casos de violència latent i que, fins i tot, pot fer aflorar-ne de nous. Paral·lelament, els serveis d'atenció especialitzada de les diferents administracions s'han hagut de reorganitzar per preservar la salut pública, fet que ha repercutit irremediablement en les seves prestacions.

Per donar resposta a aquesta situació, l’Ajuntament de Rubí s’ha afegit a la campanya de la Diputació de Barcelona Contra la violència masclista, que no t’aturi el confinament, que busca acostar a les dones els telèfons d'atenció per a casos de violència masclista i que interpel·la directament la ciutadania per fer-la partícip i corresponsable a l'hora de denunciar possibles agressions.

Un dels problemes que han d'afrontar les víctimes és la situació d'aïllament al costat del seu agressor i, per tant, la impossibilitat en molts casos de fer una trucada d'emergència. Per aquest motiu, la campanya de la Diputació de Barcelona inclou diferents materials per ser distribuïts a les xarxes socials però també als comerços de primera necessitat, ja que són llocs on les possibles víctimes de violència poden anar soles i demanar ajuda.

Des de la corporació local també s'està fent difusió a la campanya de l'Institut Català de les Dones Establiment segur contra la violència masclista, que busca igualment la complicitat de tota la ciutadania a l'hora de protegir les víctimes. La iniciativa demana als comerços que col·loquin en un lloc visible el cartell de la campanya amb l'objectiu de mostrar a les dones que estan disposats a escoltar-les i a trucar per elles al 900 900 120 o al 112 per tal d'activar els serveis d'emergència. El cartell està disponible en diversos idiomes i incorpora els lemes #NoEstàsSola i #JoActuo.