Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament força el compromís de la Generalitat per construir l'edifici de l'escola del Bosc El consistori, que ja va cedir uns terrenys al carrer Mallorca el 2006, finançarà el projecte d'obres i avançarà la totalitat del pressupost de construcció, una part a fons perdut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament força el compromís de la Generalitat per construir l'edifici de l'escola del Bosc

El consistori, que ja va cedir uns terrenys al carrer Mallorca el 2006, finançarà el projecte d'obres i avançarà la totalitat del pressupost de construcció, una part a fons perdut

L’alcaldessa ho ha explicat a la sala de plens (foto: Ajuntament de Rubí – Locapres).
L’alcaldessa ho ha explicat a la sala de plens (foto: Ajuntament de Rubí – Locapres)

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat aquest dijous els tràmits per signar en breu el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per a la construcció de l’Escola del Bosc. El centre s’ubicarà als terrenys del carrer Mallorca que el consistori va cedir el 2006 i es finançarà amb pressupost íntegrament municipal. “L’Ajuntament posarà els 300.000 euros que cal per redactar el projecte i avançarà la totalitat del cost de les obres. Fins i tot ens plantegem finançar-ne una part a fons perdut”, ha explicat l’alcaldessa als mitjans de comunicació.

L’Escola del Bosc té instal·lacions provisionals en barracons des de fa quasi 10 anys. L’acumulació de cursos ha fet que els mòduls i l’espai que els envolta mostrin signes de degradació importants. A més, la mateixa rigidesa d’aquest tipus de construcció ha impedit a l’escola disposar de tots els espais polivalents que necessitaria i es troba actualment dividit en dos blocs. El consistori reclama la construcció de l’edifici des de 2006 quan ja es van cedir a l’administració catalana els terrenys del carrer Mallorca on s’ha d’aixecar l’edifici. El projecte va quedar aturat l’abril de 2011 per part del govern de la Generalitat de Catalunya.

Durant aquest mandant, tot i no tenir-ne les competències, l’alcaldessa ja va manifestar la predisposició de l’Ajuntament de Rubí a avançar els diners necessaris per a la construcció de l’Escola del Bosc l’octubre de 2018 quan el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar el nou edifici de l’INS Torrent dels Alous. La solució proposada per l’alcaldessa va quedar supeditada a un estudi de necessitats educatives de tota la comarca que havia d’estar enllestit en qüestió de dos o tres mesos. Des de llavors, el consistori ha reclamat en diverses ocasions la planificació de l’edifici de l’escola sense obtenir resposta. A finals del mes d’abril, la Generalitat de Catalunya va aprovar l'encàrrec de 27 construccions escolars per un valor de 104,7 milions d'euros entre les quals no hi havia la construcció de l’Escola del Bosc.