Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament dona continuïtat al programa SIOAS per a la inserció laboral de persones amb discapacitat La iniciativa, que suma ja cinc edicions, promou l'accés al mercat de treball ordinari de ciutadania amb un grau de discapacitat entre el 33 % i el 65 % https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament dona continuïtat al programa SIOAS per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

La iniciativa, que suma ja cinc edicions, promou l'accés al mercat de treball ordinari de ciutadania amb un grau de discapacitat entre el 33 % i el 65 %

El programa SIOAS pretén la inserció laboral de persones amb un grau de discapacitat superior al 33 %.
El programa SIOAS pretén la inserció laboral de persones amb un grau de discapacitat superior al 33 %

L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb l’entitat Fundación Grupo Hada, organitza la cinquena edició del programa Serveis Integrals d’Orientació Acompanyament i Suport (SIOAS), subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu. Dins d'aquesta iniciativa, s'ofereix atenció individualitzada i orientació a persones amb discapacitat física, intel·lectual i/o sensorial, o amb algun transtorn mental, amb l’objectiu que trobin feina al mercat de treball ordinari. A Rubí, el desenvolupen el servei de Programes Sectorials i Rubí Forma a través d’un conveni amb la Fundación Grupo Hada, que gestiona projectes d’inserció laboral i formació ocupacional per a persones amb necessitats especials i risc d’exclusió social a diferents municipis del Vallès Occidental.

El SIOAS es planteja com un servei tutoritzat especialitzat que té en compte les circumstàncies personals i professionals de la persona usuària per determinar les seves capacitats i interessos i gestionar la seva trajectòria de formació, de recerca de feina o de posada en pràctica d'altres iniciatives professionals. A la ciutat, el programa ofereix orientació i inserció laboral tant a nivell individual com en grup, prospecció laboral, formació tecnicoprofessional, i formació en alfabetització digital.

El programa s'adreça a ciutadania amb un grau de discapacitat entre el 33 % i el 65 %. Segons estadístiques de 2019, a Rubí hi ha reconegudes de forma legal 3.522 persones amb un nivell de discapacitat dins d'aquesta franja. Tot i que una part d'aquests rubinencs i rubinenques no estan en edat de treballar, les demandes detectades des de diferents serveis confirmen que es tracta del grup amb més necessitat de recerca de feina i de formació professionalitzadora.

Per beneficiar-se d'aquesta iniciativa, cal fer la demanda a través de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) o del servei de Primera Acollida de Rubí Forma.

L'organització del programa SIOAS a Rubí s’emmarca en l’eix sobre inserció laboral i capacitació postobligatòria del Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional.

En la seva anterior edició, el SIOAS va atendre més de 30 persones. Una part d’aquestes van obtenir un contracte laboral en empresa ordinària i/o en centres especials de treball, gràcies a la formació i l’assessorament rebuts des del programa.

Objectius de Desenvolupament sostenible