Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Rubí genera la despesa energètica més baixa dels últims cinc anys La millora de la gestió dels contractes i el menor preu de l’energia han permès rebaixar la factura elèctrica municipal en un 6,9% respecte a la de 2015 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament de Rubí genera la despesa energètica més baixa dels últims cinc anys

La millora de la gestió dels contractes i el menor preu de l’energia han permès rebaixar la factura elèctrica municipal en un 6,9% respecte a la de 2015

L’enllumenat públic consumeix només energia d’origen renovable (foto: Localpres).
L’enllumenat públic consumeix només energia d’origen renovable (foto: Localpres)

La factura energètica de l’Ajuntament de Rubí de 2016 ha estat de 2.084.332 d’euros, un 6,9% inferior que la de 2015. L’administració local assoleix el mínim import facturat dels últims cinc anys en factura elèctrica amb una despesa que correspondria a 27,4 euros anuals per rubinenc i rubinenca. Des de 2014, l’Ajuntament de Rubí ha disminuït la seva despesa energètica durant tres anys consecutius. “És evident que una part d’aquesta reducció és conseqüència de l’abaratiment del preu de l’energia, però també de l’esforç de l’administració per millorar la gestió dels contractes elèctrics”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Rubí va ser un dels primers Ajuntaments a incloure el percentatge d’energia renovable en origen com a requisit en la licitació del contracte elèctric i des de 2013 l’enllumenat públic de la ciutat i totes les dependències i instal·lacions municipals consumeixen només electricitat procedent de fonts renovables. La contractació d’electricitat renovable ha permès reduir en l’últim any un 5,1% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH).

Tot i reduir la despesa, el consum energètic municipal el 2016 ha estat un 1,6% superior al de l’any anterior. Entre electricitat i gas s’han consumit 15.424.411 kWh, el 63% en edificis municipals i el 37% en enllumenat públic. El consum d’electricitat en equipaments ha minvat, mentre que el consum de gas i d’electricitat en quadres elèctrics ha crescut.  Pel que fa als edificis municipals, el consum es concentra principalment en els equipaments educatius (27%), seguits dels equipaments amb piscina (24%), els culturals (15%), els d’oficines (12%), i els esportius (10%).

Rubí coneix en detall el comportament energètic dels edificis i de l’enllumenat municipal gràcies al seguiment de la facturació energètica del consistori que es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica (SIE).