Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Rubí, EOI i Orange s'uneixen per impulsar l'emprenedoria i l'economia digital local Amb el programa “Sé digital”, les entitats contribueixen a millorar la competitivitat de l'economia local i la generació d'ocupació a través de l'ús de les noves tecnologies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament de Rubí, EOI i Orange s'uneixen per impulsar l'emprenedoria i l'economia digital local

Amb el programa “Sé digital”, les entitats contribueixen a millorar la competitivitat de l'economia local i la generació d'ocupació a través de l'ús de les noves tecnologies

Representants d'Orange amb l'alcaldessa i el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local (foto: Localpres).
Representants d'Orange amb l'alcaldessa i el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la directora de Relacions Institucionals d'Orange España, Maite Arcos, han presentat aquest divendres a la seu del consistori local l’acord per desenvolupar el projecte de capacitació ciutadana per al desenvolupament empresarial i retenció del talent local Sé digital.

Amb aquest programa, l'Ajuntament de Rubí, Orange i EOI col·laboren en la generació d'activitat econòmica i d'ocupació, per contribuir a millorar la competitivitat de l'economia local i a retenir el talent d'aquells que busquin desenvolupar els seus negocis i formar part de la revolució digital des de les seves ciutats.

Rubí és un dels nou únics municipis de tot l'estat que participen en aquesta iniciativa de capacitació digital. El consistori de la ciutat vallesana ha volgut aprofitar l'oportunitat que li brindaven EOI i Orange per complementar l'àmplia formació que ofereix actualment a través de l'Escola d'Emprenedoria de Rubí (EDER) i del Servei d'Ocupació tant a empreses com a treballadors. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat els beneficis de desplegar aquest programa a Rubí: “No deixa d’ampliar el nostre catàleg de serveis. A més, una de les prioritats més importants que té aquest equip de govern des de l’inici del mandat és la reactivació econòmica i la lluita contra l’atur, poder dotar d’eines les persones que no tenen feina”.

En aquest cas, el programa Sé digital se centrarà a millorar les competències digitals de diferents col·lectius: emprenedors, empreses i comerços, i persones aturades que requereixin nous coneixements per orientar el seu futur laboral. “La nostra obligació com a governants és invertir en futur i no només en present [...]. No estem mirant la ciutat en aquest moment sinó a 10-15 anys vista”, ha dit la primera edil.

Sé digital és un programa impulsat per EOI en col·laboració amb Orange per fomentar la transformació del teixit empresarial de municipis i ciutats, per aconseguir una ràpida i efectiva adaptació als reptes que planteja la nova economia digital global. Això s'aconsegueix a través d'un pla de formació en línia gratuït que ajudarà a empresaris i emprenedors locals a desenvolupar les seves habilitats digitals, millorar les seves activitats professionals a través de l'aprofitament de les noves tecnologies i digitalitzar i desenvolupar els seus negocis.

A través del programa Sé digital, es formarà més de 7.000 persones a tot Espanya interessades a conèixer les oportunitats de negoci que els poden brindar les TIC per participar en la nova economia global des de les localitats. Maite Arcos, directora de Relacions Institucionals d'Orange España, ha explicat per què s’ha apostat per Rubí: “Allà on hem trobat una acollida favorable, on veiem que l’Ajuntament és modern i que entén que la digitalització va seriosament, que això no és una moda passatgera [...], hem fet un pas més”. Arcos ha animat els rubinencs i rubinenques a aprofitar aquest curs: “Creiem que totes les tecnologies TIC obren unes enormes oportunitats fins i tot per als sectors més tradicionals [...]. Aquesta iniciativa va dirigida a sectors tradicionals, a petit comerç, a emprenedors o a persones que encara no saben que ho són, que no tenen feina,  que potser tenen una idea però no saben com explotar-la”.

Les eines digitals són un mercat generador d'oportunitats de negoci, que al seu torn exigeixen noves necessitats formatives en economia digital, innovació i emprenedoria, a les quals respon el programa Sé digital. Per aquesta raó, l'Ajuntament de Rubí promourà activament entre els seus ciutadans la participació en aquest curs.

Una col·laboració a tres bandes
Fundada el 1955, l'Escola d'Organització Industrial (EOI) és l'escola de negocis degana a Espanya i una de les més antigues d'Europa. Vinculada al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, més de 84.500 persones han passat per les seves aules en els seus 60 anys d'història.

Espanya és el segon mercat del Grup Orange, un dels principals operadors de telecomunicacions del món amb 263 milions de clients a tancament de l'any 2015.

Més informació i inscripcions sobre el programa "Sé digital" a:
https://sedigitalylanzate.es/