Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La zona d’esbarjo per a gossos del parc de La Serreta deixarà de funcionar a partir del 3 d’abril Els usuaris d’aquest espai tenen altres opcions properes al seu abast, com la instal·lació de la plaça d’Andalusia o la ubicada a la C-1413a https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La zona d’esbarjo per a gossos del parc de La Serreta deixarà de funcionar a partir del 3 d’abril

Els usuaris d’aquest espai tenen altres opcions properes al seu abast, com la instal·lació de la plaça d’Andalusia o la ubicada a la C-1413a

Zona d’esbarjo per a gossos del parc de La Serreta.
Zona d’esbarjo per a gossos del parc de La Serreta

La zona d'esbarjo per a gossos del parc de La Serreta quedarà deshabilitada a partir del proper dimarts 3 d'abril. Les molèsties que genera l'ús d'aquesta instal·lació al veïnat proper han motivat el seu tancament.

L’espai està ubicat en un extrem del parc de La Serreta, molt a prop d’un bloc de pisos. Els veïns i veïnes es queixen del soroll que produeixen tant els lladrucs dels gossos com les converses dels usuaris de la zona d’esbarjo, ja que aquesta instal·lació no té limitació horària. També denuncien les males olors que provenen d’aquest espai, ja que alguns usuaris no recullen les deposicions dels animals, malgrat ser obligatori.

Davant les queixes del veïnat, l’Ajuntament ha decidit clausurar la instal·lació, que deixarà d’estar operativa a partir del dimarts 3 d’abril.

Els usuaris que fins ara portaven els seus gossos a aquesta zona d’esbarjo tenen a la seva disposició altres espais propers, com ara el que hi ha ubicat al carrer Lepant, a tocar de la plaça d’Andalusia, i el de la C-1413a – carretera de Terrassa, tots dos sense limitació horària. Podeu consultar les diferents zones d’esbarjo operatives en aquest enllaç.

La ciutat compta amb una vintena de zones d’esbarjo
Rubí aposta per la bona convivència entre les persones i els animals de companyia. Per aquest motiu, a part de les normes que han de complir els propietaris de gossos per exercir-ne una tinença responsable i cívica, l'Ajuntament hi contribueix amb serveis específics, com ara espais on aquestes mascotes puguin córrer i jugar. Actualment, Rubí compta amb més d’una vintena de zones d’esbarjo per a gossos. 

En aquests espais s’han de complir totes les normes de seguretat i higiene que marquen les Ordenances reguladores de la tinença d’animals de l’Ajuntament de Rubí, excepte la de dur els gossos lligats amb la corresponent cadena o corretja. Els gossos potencialment perillosos, en canvi, han de portar morrió i, en cap cas, no poden circular sense anar lligats. 

La resta de mesures de seguretat i higiene no es veuen modificades: s’han de recollir els excrements i està prohibit que els animals orinin a les façanes i al mobiliari urbà, entre d’altres.