Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La zona blava torna a ser gratuïta durant tot el mes d’agost Durant el mateix període, l’estacionament rotatiu de zona taronja dels aparcaments de l’Escardívol i el Rubí Forma també estarà fora de servei https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La zona blava torna a ser gratuïta durant tot el mes d’agost

Durant el mateix període, l’estacionament rotatiu de zona taronja dels aparcaments de l’Escardívol i el Rubí Forma també estarà fora de servei

Durant tot l’agost, els vehicles podran aparcar lliurement i sense cap cost tant la zona blava com a la taronja.
Durant tot l’agost, els vehicles podran aparcar lliurement i sense cap cost tant la zona blava com a la taronja

La ciutadania podrà aparcar gratuïtament a les diferents places de la zona blava del nucli urbà de Rubí sense cap cost econòmic durant tot l’agost. La zona blava tornarà a funcionar l’1 de setembre, coincidint amb el retorn a l’activitat habitual de la majoria de la població i la conseqüent recuperació de la pressió d’aparcament.

El servei, que des de l'abril de l’any passat es pot abonar també amb el telèfon mòbil, recuperarà llavors les tarifes i horaris habituals: 1,20 euros/hora, en fraccions de 5 cèntims d’euro ─el mínim per poder-hi estacionar és de 0,20 euros─. L’estacionament regulat funciona de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 17 h a 20 h, i dissabtes de 9 h a 14 h.

Paral·lelament, la zona taronja també estarà inoperativa durant l’agost. Aquest tipus d’estacionament no té cap cost per a l’usuari i la seva única limitació és temporal: durant la resta de l’any, només s’hi pot aparcar durant un màxim d’una hora i mitja de dilluns a dissabte de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h ─excepte festius─. Fora d’aquests dies i franges horàries l’estacionament en aquestes places és completament lliure.

L’objectiu de les places d’aparcament de les zones taronges és afavorir la rotació de vehicles en espais que tenen un ús molt intensiu, com són els aparcaments de l’Escardívol i el Rubí Forma. Per estacionar-hi, només cal indicar de manera visible l’hora d’arribada.

Horari d’estiu del bus urbà
El servei d’autobús urbà també pateix canvis durant el període estiuenc. Els horaris de les diferents línies es modifiquen ─entre el 31 de juliol i el 27 d'agost─ per adaptar-se a la menor demanda que es produeix en aquesta època de l’any. 

Així, les línies 1, 2, 3, 4, 5 i 7 veuran reduït el seu horari, mentre que la línia 6 ─que dona servei als polígons industrials─ estarà inoperativa fins el 27 d'agost. 

Podeu consultar els horaris d'estiu al web de RubíBus, a les parades i als mateixos autobusos.