Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa Rubí Empresa reflexiona sobre el lideratge transformador La segona sessió de grup del projecte impulsat per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ha comptat amb el testimoni de Marta Royo, directiva de Chimigraf, i l’executive coach Elena Trilla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Xarxa Rubí Empresa reflexiona sobre el lideratge transformador

La segona sessió de grup del projecte impulsat per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ha comptat amb el testimoni de Marta Royo, directiva de Chimigraf, i l’executive coach Elena Trilla

Elena Trilla es dirigeix als assistents en un moment de la sessió a la Masia de Can Serra.
Elena Trilla es dirigeix als assistents en un moment de la sessió a la Masia de Can Serra

Lideratge transformador per a organitzacions innovadores. Sota aquest títol ha tingut lloc aquest dimecres la segona sessió grupal de la Xarxa Rubí Empresa. Durant la trobada, Marta Royo, HR Manager de Chimigraf, i Elena Trilla, Executive Coach i col·laboradora de Nottopic han parlat davant d’una trentena d’assistents sobre el lideratge com a eina de transformació i han subratllat la importància de cuidar el talent de les persones que formen les organitzacions. Trilla ha descrit el lideratge com el procés de mobilitzar persones cap a objectius i metes compartides i ha emplaçat els assistents a ser líders transformadors que elevin el potencial de les persones de l’equip. La coach ha animat als membres de la Xarxa Rubiempresa a qüestionar el propi sistema de creences. “Per obtenir resultats diferents cal fer coses diferents. Vosaltres que formeu part de la Xarxa Rubí Empresa que us proposa l’Ajuntament de Rubí a través de l’OSE ja heu començat a ser líders transformadors”, diu Trilla. Marta Royo, HR Manager de Chimigraf, ha exposat l’aposta d’aquesta empresa rubinenca per cuidar el talent de les persones de l’equip a través de llocs de treball ben definits. Royo s’ha referit a l’empatia com a la qualitat més important que ha de tenir un líder. Totes dues expertes han coincidit en assenyalar la gestió del fracàs en termes d’aprenentatge com un factor clau per mantenir la motivació de l’equip i han recomanat defugir de la ‘culpabilitat’ i canviar-la per la ‘corresponsabilitat’. La sessió s’ha tancat amb una dinàmica de grup dirigida per Imma Pérez de Nottopic.

El projecte Xarxa Rubí Empresa, impulsat per l'Oficina de Serveis a l'Empresa de l'Ajuntament de Rubí amb el suport de la Diputació de Barcelona i el CIT, actualment es troba en la seva 3a edició i s'ha consolidat com una iniciativa útil i ben valorada per les organitzacions integrants. Actualment en formen part 32 empreses de la ciutat que fomenten les relacions de confiança i proximitat. En aquesta tercera edició, el projecte té com a prioritat potenciar la innovació de les persones, agents claus del procés d'innovació de les empreses, complementant l'enfocament de la primera i segona edició, on es van potenciar iniciatives per a la generació de productes i serveis innovadors millorant la competitivitat de les empreses.

Les empreses integrants de la Xarxa Rubí Empresa compten amb un pla estratègic per a la generació d'innovació i acompanyament individualitzat i poden gaudir del coneixement generat a les sessions grupals, on es tracten temes d'interès per a totes les empreses integrants sobre diferents aspectes de la innovació. Alguns dels aspectes més valorats per les empreses per la seva participació en el projecte són la millora de la cartera de serveis i productes, la detecció de noves oportunitats de negoci, la millora de la comunicació i percepció dels clients, reputació corporativa i millora de la satisfacció de les plantilles.