Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa Rubí Empresa fa cinc anys i ja té 42 membres Quatre empreses s'incorporen a la 5a edició del projecte que impulsarà la transformació digital i la comunicació interna https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Xarxa Rubí Empresa fa cinc anys i ja té 42 membres

Quatre empreses s'incorporen a la 5a edició del projecte que impulsarà la transformació digital i la comunicació interna

La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra.
La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra

Un total de 42 empreses rubinenques ja formen part de la iniciativa Xarxa Rubí Empresa, impulsada per l'Ajuntament de Rubí a través de l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) des de  2014 amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa, que ja és un model de referència a Catalunya, continua creixent i acumula ja cinc edicions. La Xarxa Rubí Empresa s’ha guanyat la fidelitat d'una gran diversitat d'empreses ubicades a Rubí que promouen la innovació en els seus respectius sectors mitjançant la implementació de noves d'estratègies i actuacions en diferents àrees de negoci i en el llançament de nous productes i serveis. La transformació digital és l’eix central de la línia de treball d'aquesta 5a edició que aprofundirà en metodologies, itineraris i estratègies per impulsar-la amb èxit, potenciant la implicació dels equips mitjançant la millora de la comunicació interna, fent possible que la innovació formi part de la cultura corporativa de l'empresa.

En aquesta edició, 4 noves empreses s'han incorporat a la proposta i se sumen a les 38 que fins ara formaven la xarxa: Rovalma (Comerç a l'engròs de Ferro i acer), CIPSA Circuits (Fabricació de circuits impresos), Grumeber (Sector Mecanitzat i decolletatge) i Rubí Social (Sector Serveis d'atenció personal i de l’entorn de la gent gran i persones amb dependència).

Les empreses participaran en dos workshops i dues sessions grupals. La primera d'aquestes sessions grupals ha tingut lloc aquest dijous a la Sala Fòrum de la Masia Can Serra sota el títol La transformació Digital: l'adaptació a un nou paradigma empresarial i ha comptat amb la participació de Sabrina Balada, Marketing Manager de DSV Spain & Portugal i Roberto Alonso, Business Developer Manager en WETRON Automation Technology. Balada i Alonso han explicat com ha impactat la transformació digital en el treball diari dels seus equips i com la introducció de la tecnologia ha impulsat un canvi d'hàbits cap a un model de negoci més eficient. Totes dues empreses han coincidit en el fet que la transformació digital els ha ajudat a crear solucions més eficients, especialment en l’àmbit del transport i dels processos industrials, generant més valor afegit i desenvolupant el talent de les seves organitzacions.

DSV és una de les empreses líders en transport i logística al món. Ha desenvolupat solucions innovadores més sostenibles i eficients. Wetron, especialitzda en automatització industrial a la gran empresa, ha desenvolupat una nova línia de robots col.laboratius dirigida especialment a les petites i mitjanes empreses que ha estat guardonada amb un Premi Cambra 2018.

Per finalitzar  la trobada, s'ha realitzat un debat conduït per Imma Pérez, Directora de Nottopic, sobre els impactes de la tecnologia sobre els mercats i els nous models de consum

5 anys de xarxa
En el marc de la Xarxa Rubí Empresa, en cinc anys l'Ajuntament de Rubí ha donat suport a la implementació de 38 plans estratègics realitzats a la mida de les empreses, així com en la realització de sessions grupals i workshops exclusius pels integrants de la Xarxa Rubí Empresa on s'han treballat temàtiques vinculades amb la innovació des de diferents perspectives. “A través de la Xarxa Rubí Empresa s'ha treballat la innovació des de diferents punts de vista i s'ha generat un marc de confiança entre les empreses integrants que augmenta el valora afegit de la proposta”, explica Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

Durant aquests anys, s’han treballat una gran diversitat de temes: com connectar millor amb la cadena de valor per generar oportunitats i oferir serveis i productes a solucions no cobertes, estratègies de lideratge transformador en el marc dels Recursos Humans, generació d'aliances per generar innovació col·laborativa, big data per a la detecció de necessitats del mercat i estratègies de sostenibilitat per generar innovació responsable, entre d’altres.

La Xarxa Rubí Empresa beneficia a 3.300 persones que treballen a les 42 empreses integrants. “Més del 30% del total de persones ocupades al sector industrial de Rubí. És una dada molt rellevant considerant que Rubí és la ciutat d'Espanya on més persones de la indústria viuen i treballen al mateix municipi”, conclou Güeto. La facturació acumulada de les empreses de la Xarxa Rubí Empresa supera els 492 MM d'euros.