Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa Rubí Empresa analitza la competitivitat de les empreses socialment responsables L’Oficina de Serveis a l’Empresa reflexiona sobre la Responsabilitat Social Corporativa amb un grup d’empresaris de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Xarxa Rubí Empresa analitza la competitivitat de les empreses socialment responsables

L’Oficina de Serveis a l’Empresa reflexiona sobre la Responsabilitat Social Corporativa amb un grup d’empresaris de Rubí

Juan Ruiz, cofundador de Teixidors, a la quarta sessió de la Xarxa Rubí Empresa.
Juan Ruiz, cofundador de Teixidors, a la quarta sessió de la Xarxa Rubí Empresa

La Xarxa Rubí Empresa, impulsada per l’Ajuntament de Rubí dins el Pla de mesures anticrisi 2014, ha celebrat aquest dimarts la seva quarta sessió de grup. En aquesta ocasió, l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ha convidat els empresaris participants en el projecte a reflexionar sobre la Responsabilitat Social Corporativa amb l’exposició Com puc incorporar la Responsabilitat Social i incidir en una millora de la competitivitat de l’empresa? Elements claus a càrrec d’Imma Pérez, responsable tècnica de la Xarxa Rubí Empresa i directora de Nottopic. A més, els empresaris rubinencs han pogut conèixer dues experiències pràctiques: Teixidors, un exemple d’integració social i alta qualitat al sector tèxtil de Terrassa, i Campos Estela, empresa de càtering per a escoles de Rubí que promou hàbits alimentaris saludables, té cura del medi ambient i porta a terme iniciatives solidàries com ara menjadors socials i formació.

La naturalesa és sabia perquè economitza en tots els processos; cal imitar-la”, ha dit Juan Ruiz, qui ha definit el procés de creació de l’empresa Teixidors, idea de la seva dona, com el creixement una criatura: “Crear un centre especial d’ocupació per a persones amb capacitats diferents era el motor, però les rodes havien de ser una activitat que pogués aportar un plantejament econòmic perquè fos un negoci rendible”. Al llarg de més de 30 anys, van anar descobrint que “érem emprenedors socials i que fèiem kilòmetre 0 sense adonar-nos-en”, ha explicat Ruiz. Per a l’empresari, un dels secrets del seu dia a dia és tractar tothom amb afecte: el treballador, el client i el proveïdor, generant “unes relacions de sintonia que fan que les coses vagin prenent sentit amb el temps”. Ruiz també ha explicat aquest dimarts que un moment crucial per a la seva empresa va ser l’aposta per l’exportació l’any 2006, fet que els va costar “molt d’esforç i un canvi de mentalitat”.

Per la seva banda, Martí García, director general de Campos Estela, ha explicat que la clau està en “administrar les teves forces i transformar experiències ordinàries per trobar-hi un plus de diferència”. En el seu cas, ha continuat el projecte de menjadors escolars dels seus pares i hi ha anat incorporant projectes socials com Eat in English, que permet incloure l’anglès a l’estona de menjador; Hàbits, una formació per afavorir la seguretat alimentaria; o El Bosc, un menjador social a Rubí per al qual van buscar un partner amb experiència com Càritas. Per a Martí García, per incorporar la Responsabilitat Social a l’empresa cal coherència i continuïtat, buscar projectes barats i fer el que saps fer, per no deixar mai de banda l’eficiència.

Després d’un debat entre els empresaris, la sessió de grup ha finalitzat amb la presentació als assistents de la nova Plataforma digital de serveis empresarials “Rubiempresa”, el nou espai virtual de l’OSE que permetrà seguir explorant les sinergies entre els empresaris rubinencs. La Xarxa Rubí Empresa té com a objectiu generar dinàmiques de relació i inversió entre les empreses locals i potenciar projectes amb component tecnològic i innovador.