Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La transformació digital centra la segona edició del Rubindústria La jornada que ha tingut lloc al Fòrum de la Masia de Can Serra ha reflexionat sobre el canvi de paradigma tecnològic i els reptes que representa per al teixit empresarial https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La transformació digital centra la segona edició del Rubindústria

La jornada que ha tingut lloc al Fòrum de la Masia de Can Serra ha reflexionat sobre el canvi de paradigma tecnològic i els reptes que representa per al teixit empresarial

La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres).
La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ha organitzat aquest dijous la segona edició de la jornada Rubindústria dedicada al sector industrial. La jornada s’ha dedicat a la Indústria 4.0 “perquè som molt conscients que la incorporació de la tecnologia en els processos productius està canviant el model de la indústria tal com el coneixem fins ara” ha dit Rafael Güeto, Regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. “Els reptes de la indústria 4.0 representen un canvi de paradigma tecnològic que sovint a la petita i mitjana empresa li costa abordar, per això el nostre paper com a administració pública és facilitar espais de coneixement compartit com aquesta jornada”, ha conclòs Güeto que també ha agraït la col·laboració d’Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya.

La trobada s’ha obert amb la conferència Impacte de la digitalització en la indústria i la societat a càrrec de Lluís Surroca, responsable de Consultoria Digital d’Eurecat. “La digitalització, la indústria 4.0, és possible perquè hi ha un conjunt de tecnologies prou madures que la fa viable tècnicament i econòmicament i requereix d’una transformació global que també afecta els recursos humans” ha dit Surroca. Així, Eurecat recomana millorar les polítiques educatives, fomentar l’emprenedoria, el suport a la innovació i les polítiques actives d’ocupació per minimitzar l’impacte de la tecnologia en la creació d’ocupació. Durant la sessió també s’han exposat diversos casos d’èxit en tecnologies d’analítica de dades i sistemes intel·ligents, com el sistema predictiu Preview, seguits d’exemples en automatització i robòtica com els casos de Maic o Geomeove.

Els assistents han tancat la jornada amb una dinàmica de grup dirigida per Laura Arribas, responsable d’Explotació i Polítiques d’Innovació d’Eurecat, per detectar els reptes de la digitalització, identificar oportunitats i generar propostes per superar les dificultats. Així, els empresaris han conclòs que la formació dels empleats, la gestió dels clients i l'explotació de dades són alguns dels reptes de la digitalització.

El Rubindústria ha comptat amb el suport del CIT i la Diputació de Barcelona.