Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tradició de Sant Antoni Abat torna als carrers de Rubí Una quarantena de carros i 35 cavallistes han protagonitzat aquest diumenge la rua dels Tres Tombs, l’acte més participatiu de la festa organitzada per la Societat Sant Antoni Abat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La tradició de Sant Antoni Abat torna als carrers de Rubí

Una quarantena de carros i 35 cavallistes han protagonitzat aquest diumenge la rua dels Tres Tombs, l’acte més participatiu de la festa organitzada per la Societat Sant Antoni Abat

La rua dels Tres Tombs, al seu pas per l'estació (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La rua dels Tres Tombs, al seu pas per l'estació (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els rubinencs i rubinenques han sortit massivament al carrer aquest cap de setmana per gaudir de la 163a edició de la Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament. Enguany, la celebració s’ha traslladat a la primavera per evitar els moments de major incidència de la pandèmia i així poder recuperar els actes més participatius, com ara la rua dels Tres Tombs.

La programació va arrencar divendres amb la tradicional missa en honor a Sant Antoni a l’església de Sant Pere.

Dissabte de bon matí, la banderera d’aquesta edició, Montserrat Comellas Roura, i els cordonistes, el seus fills Oriol i Sergi Cortés Comellas, van complir amb la tradició de plantar la bandera a la façana de l’Ajuntament, on va lluir fins a la recepció institucional de la tarda. Aquest acte va reunir a la Sala de Plens representants de l’equip de govern, encapçalats per l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, i dels grups municipals; la bandera i els cordonistes; i els membres de la Societat Sant Antoni Abat. La primera edil va aprofitar l’ocasió per celebrar el retorn a l’esperada normalitat: “Sempre recordarem aquest any. La 163a Festa de Sant Antoni Abat ha esperat pacient el seu moment, amb el desig de superar els pitjors moments de la pandèmia i recuperar la seva essència participativa. Teníem moltes ganes de retrobar-nos amb els actes més emblemàtics de la festa”. Martínez Martínez també va expressar a la Societat Sant Antoni Abat el seu desig que el Casino estigui ja operatiu per acollir el quinto de Nadal de Sant Antoni el 2023. De la seva banda, Montserrat Comellas Roura va agrair l’honor que suposa haver estat designada banderera de la festa coincidint amb el centenari de l’entitat que presideix, el Casal Popular de Rubí, i va recordar el vincle de la seva família amb el camp. La jornada de dissabte va finalitzar a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet amb el tradicional ball de societat, animat per l’Orquestra Maravella.

   

Rubí recupera la rua dels Tres Tombs

Els actes més participatius de Sant Antoni Abat han estat els celebrats aquest diumenge. L’esmorzar del traginer al Club Petanca Les Torres ha donat pas a una cercavila pel centre de la ciutat i, posteriorment, ha tingut lloc l’esperada rua dels Tres Tombs. Com a novetat, genets i carruatges s’han concentrat a l’aparcament del Rubí Forma, un emplaçament ampli que ha permès una millor gestió dels animals i que ha evitat el creuament de carros i vehicles. En aquest punt, a més, el públic ha pogut gaudir d’una exposició de carros en miniatura a càrrec d’un artesà.

40 carros, 35 cavallistes i tres bandes musicals han format part de la rua. Entre els participants, hi havia diversos carros històrics que han donat visibilitat a oficis tradicionals, com el d’arrencar ceps. El recorregut ha transcorregut per diferents carrers dels barris del Centre i de Les Torres, despertant l’expectació habitual entre la ciutadania. Al seu pas per l’avinguda de Barcelona, ha tingut lloc l’habitual benedicció dels animals.

Durant l’activitat, s’ha aplicat un protocol de benestar animal que, entre d’altres qüestions, preveia punts d’aigua a la sortida i durant el recorregut, la presència d’una veterinària i d’un auxiliar a la rua per atendre qualsevol possible incidència, i la supervisió en tot moment de l’entitat organitzadora.

La 163a festa de Sant Antoni Abat ha finalitzat a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet amb un espectacle musical a càrrec de la Cobla Contemporània i dels i de les dansaires de l’Escola de Sardanes Flor de Neu.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

La banderera i els cordonistes, a la rua (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
La banderera i els cordonistes, a la rua (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
40 carros han participat a la rua (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
40 carros han participat a la rua (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Benedicció dels animals (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Benedicció dels animals (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Recepció a l'Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Recepció a l'Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)